Witam:)
Mam zamiar kupic takie oto lampy do mojej 147 http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...235783571.html, powiedzcie mi co o tym myslicie? Zastanawiam sie czy nie beda one parowaly w srodku?
Pozdrawiam
Printable View
Witam:)
Mam zamiar kupic takie oto lampy do mojej 147 http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...235783571.html, powiedzcie mi co o tym myslicie? Zastanawiam sie czy nie beda one parowaly w srodku?
Pozdrawiam
IMO to szpecenie tak dopracowanego samochodu jakim jest 147. Z AR jest jak ze szkocką - jeżeli twórcy whisky chcieliby, aby była ona podawana z lodem, to zapewne znalazłby się on w jej składzie... Gdyby twórcy AR chcieliby, aby miała ona lampy od Lexus'a, to zapewne taka wychodziłaby z fabryki. Takie moje zdanie...
Jeżeli natomiast dalej masz ochotę na jakiś "tuning", to lepiej pomyśl o przednich reflektorach z GTA. Rzadko spotykane w wersji "cywilnej", ale przynajmniej zaprojektowane w stajni AR.
Pzdr!
Podzielam zdanie Franka ale powiem szczerze, że ten model tych lamp nie wygląda aż tak źle i może do czarnego lub szarego auta by pasowały jakoś...
Koledzy zgodze sie z wami ale mysle ze wlasnie do ciemnego koloru nadwozia (ciemny fiolet) lampy beda pasowaly tym bardziej ze nie sa to biale lexusy i w dodatku jakies wypukle. Zastanawiam sie czy takie lampy po zalozeniu nie beda parowaly?
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
Jak mówi Belfer27 te z linka nie są jeszcze takie ostatnie (faktycznie najgorsze z możliwych to białe a'la Lexus), ale jak dla mnie to jedynie czarny kolor lakieru jakoś by się może obronił z tymi lampami... Ciemny fiolet raczej nie.
Co do parowania, to teoretycznie nie powinny, oczywiście o ile ich homologacja nie jest gó*** warta:P
Co człowiek to inny gust;)
Z całym szacunkiem dla Ciebie Mariusz_AutoDS, ale handlując bodykitem ciężko żebyś wrzucał kamyk do swojego ogródka twierdząc inaczej...
Zresztą ja nie upieram się z gorliwością neofity przy tym, że tylko elementy projektowane czy sygnowane logiem AR są godne uwagi - wręcz przeciwnie, na rynku jest sporo części aftermarketowych, które zgrywają się w mojej ocenie z linią samochodów tej marki, jednak jestem zwolennikiem montowania elementów, które były montowane na AR wychodzących z fabryki (np. w pakietach specjalnych "Turismo Internazionale").
Ja się zgadzam, że wiele dodatków czy bodykitów spotykanych na Alfach to masakra jakaś.. ale nie lubie wrzucac i byc wrzucanym do jednego worka przez generalizowanie i uogólnienia.. ;)
Właśnie o tym mówię - AR jest na tyle dopracowana POD WZGLĘDEM WIZUALNYM;), że bardzo ciężko dołożyć do niej coś "gustownego i ze smakiem", aby nie zeszpecić auta.
Ale żeby nie generalizować to powiem, że Twój (Mariusz_AutoDS) przedni zderzak jest zrobiony właśnie z gustem i bardzo pasuje do 156.