-
Zamek bagażnika 156 SW
Witam,
koledzy szukam zamka bagażnika (tej dolnej części w karoserii). Komputer wyświetla mi, że mam otwarty bagażnik cały czas i nie działa centralny. Znalazłem na forum co i jak, ale nie mogę znaleźć części. Możecie w jakiś sposób pomóc? Na Allegro same sedany, które z tego co wiem nie pasują.
AR 156, 1.9 jtd, 140 koni, sportwagon
dzięki z góry
-
zamek z klapy
kolego co do tego w pasie tylnym to nie wiem ale ten co jest w klapie jest napewno ten sam co w sedanie bo zakładałem taki do swojej belli
-
Jeśli klapa Ci się zamyka ale komputer widzi że masz otwarty bagażnik to odepnij kostkę idącą do zamka z mikroprzełącznikiem (musisz zdjąć w tym celu tapicerkę z klapy bagażnika)
-
Podczepię się pod temat.
Mam problem, otóż w mojej alfie 156 SW klapa bagażnika otwiera się za pomocą dźwigni przy siedzeniu kierowcy, ale jak chcę otworzyć klapę za pomocą kluczyka nie ma reakcji. Może macie jakieś pomysły w jaki sposób to naprawić. kluczyk działa bo centralny zamek się otwiera. elektromagnes też działa bo wszystko rozkręciłem i sprawdziłem, że działa. czy jest to kwestia jakichś bezpieczników, czy nadajnika?? POMOCY