-
Problemy z ICS
Mam pewien klopot z ICS w mojej Alfie 166,rocznik 2002.
wszystko jest niby dobrze ale od pewnego czasu nie ma podswietlenia monitora a pozatym wszystjie funkcje działaja pr5awidłowo,jest to bardzo klopotliwe bo nic nie widze i wszystko robie po omacku.Prosze o pomoc.
-
Re: Problemy z ICS
Pewnie się myle ale moze nacisnales przycisk DARK na ICS-ie.Sprawdź jesli jeszcze tego nie zrobiles.
-
No właśnie nie juz to sprawdzalem.Byłem nawet w salonie alfy w Gdańsku, skasowali mnie 2 stówki wyciągneli caly ICS,odłaczyli,podłączyli i powiedzieli że nic nie moga więcej zrobic a wymiana calego to ok.13 tysiączkow;(. Po wizycie na tym forum sam wyciągnałem caly ICS i zawiozłem do elektronika do Elbląga.Czekam na jego odpowiedz.Może ma ktos do sprzedania caly ICS w rozsądnej cenie:), albo moze jakies wskazówki co mam z tym dalej zrobic bo juz dłóżej tak nie moge jeździc.Pozdrawiam
-
Czy problem ujawnił się nagle, czy wyświetlacz po prostu stopniowo coraz słabiej świecił.
-
apropo ICS to czy normalne jest, ze jak ide np rano i odpalam samochod to caly wyswietlacz jest dosc ciemny, pozneij jak samochod zlapie troche temperatury jest normalna jasnosc.
Czy to jest zalezne wlasnie od temperatury?
-
Wydaje się, że to właśnie kwestia temperatury. Mam podobne objawy, jak te które opisujesz, wcześniej (kiedy było cieplej) tego nie zauważyłem.
Swoją drogą mój ICS pokazuje zupełnie abstrakcyjne temperatury zewnętrzne - dziś rano twierdził, że jest 13 stopni, (było ok. -1 może 0), jednym słowem wiosna idzie.