-
Pora na 166:) Czy warto?
Zastanawiam się nad nabyciem 166. Chciałem kupić Saaba 9-5 z turbinką, lecz widzę ze Alfy są od niego tańsze, bo w cenie już od 7kk. Dawniej 166 była moim marzeniem. Myślę że komfortem i osiągami zbytnio Saabowi nie będzie ustępowała, a awaryjność 166 jet raczej niska, poza drogim zawieszeniem. Znalazłem coś takiego, ze względu na wymieniony rozrząd jest moją faworytką:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-5-C15585140.html
Trochę szkoda że nie automat, bo z tego co czytałem w 166 jest rewelacyjny. Co sądzicie? Czy to dobry wybór w takiej cenie? Przy okazji pozdrawiam:)
-
2.5 V6 średnio pasuje do 166, szukaj 3.0 w manualu i będziesz zadowolony. Znam komis w którym stoi to auto, tam to szczerze same gradobicia stoją ;/
-
Skusiło mnie że rozrząd wymieniony. To w sumie spory wydatek i trudno by mi było znaleźć chętnego mechanika.
-
166 za 9.5 nie wrozy nic dobrego ,nie szukaj najtanszych egzemplarzy bo dolozysz drugie tyle, co do silnika to kolega wyzej juz napisal moim zdaniem wystrzegaj sie automatow ,nigdy nie mozesz byc pewny kiedy jak i co poprzedni wlasciciel wymienil co z pompa wody i wiele innych rzeczy, chyba ze kupujesz auto od znawcy tematu to inna bajka
-
Czytałem test Alfy w Motorze i pisali że w 156 był zły automat ale w 166 skrzynia automatyczna jest bardzo dobra.
-
Warto, pod warunkiem że znajdziesz dobry egzemplarz. Za raczej 7k nie znajdziesz.
-
Daj spokój, pierwszy właściciel - rok w Polsce :) no za granicami to auta stoją od 99 roku w salonie i czekają na Igo właściciela w Polsce... co za durna moda z takim formułowaniem ogłoszeń. I jeszcze z komisu, ech... o i podgrzewana przednia szyba, fajnie, chyba z Forda :)
W tej cenie to możesz z tego rocznika kupić bravkę lub maree (wiem bo sprzedawałem w tym roku) w przyzwoitym jak na ten wiek stanie, a nie o wiele bardziej skomplikowaną i kosztowną w utrzymaniu 166. Co z tego, że rozrząd wymieniony - będziesz miał pewność że prawidłowo? że z wszystkimi elementami? a cała reszta- zawieszenie, wydech, chłodnica,świece, sprzęgło, hamulce, lakier, wnętrze, koła - może się uzbierać 2x tyle ile ta 166 będzie kosztować.
-
Czemu? Ta jest za 7:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-war...C15552389.html
a profilaktycznie szukam za 10. Czy za 16 będzie lepsza? Nie koniecznie moim zdaniem. Ten droższy może tak samo nie mieć już silnika. Nie których po prostu stać sprzedać tanio samochód.
-
Chcesz za 7000 kupic 166??
W takim razie anglika polecam ...
-
kupuj z nową mordką, po FL, nie z tą szczurzą z małymi oczkami.