-
Błąd poduszki kierowcy
Temat rzeka, wiem.
Swieci mi się kontrolka poduszki. Sprawdziłem fiatecuscanem, który mówi, że to błąd ładunku poduszki w kierownicy.
Sprawa wyszła po demontażu kierownicy. Demontaż robiłem przy wyłączonej stacyjce i przez jakiś czas po założeniu kierownicy było OK.
Niestety nie mogę już nawet skasować błędu kompem.
Przy montażu kierownicy zgubiłem taki drobny drucik, który był w kostce od poduszki (tej poniżej kolumny kierownicy). Czy to może być przyczyną braku kontaktu i powstawania błędu?
Jak sądzicie wymienić zwijacz kabla poduszki? Na allegro są po 60-70 zł niby nie majątek, ale jednak...
-
Czy nie zablokowała się Tobie czasem centralka, tak jakby był wypadek?
Jeżeli sie zablokowała to trzeba wymieniać.
-
a nie ustawiłeś źle taśmy na zwijaku przy ponownym montażu?
W poprzednim aucie tak zrobiłem i po kilku dniach miałem błąd poduchy. Okazało się że złamała się taśma. A więc miernik w dłoń i trzeba przemierzyć ścieżki taśmy. Jak któraś nie ma przejścia to rozebrać zwijak i naprawić uszkodzoną ścieżkę...tak robiłem i zadziałało w 100%.
-
Dzięki Panowie. Podejrzewam złamanie taśmy. Nowy zwijak jest w drodze. Zobaczymy czy toto.
-
Tak to zwijak powoduje błąd. Podłączyłem sprawny zwijak, skasowałem błędy i wszystko było OK.
Niestety zapomniałem, że mam kierownicę multifunkcyjną do której zwijak ma dodatkową taśmę na sygnały z przycisków. Zwijak, który kupiłem nie ma tej taśmy.
Może ktoś ma taki zbędny zwijak do kierownicy multifunkyjnej? Chętnie odkupię.