-
Centralny zamek.
Witam,
ja mam taki problem. gdy naciskam przycisk na pilocie "otwierania drzwi" słychać tak jakby zamek się otwierał i od razu się zamyka.
gdy otwieram kluczykiem i zdążę szybko pociągnąć za klamkę to drzwi się otworzą. natomiast drugie pozostają zamknięte.
w super serwisie polinar stwierdzono, że do wymiany są zamki http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2009/04/32.jpg taaa ... jak zapytałem dlaczego ? bo tak.
macie może jakieś sugestie ?
-
Ja raz miałem identyczną sytuację w tegoroczną zimę stulecia:) zamarzł mi jeden z zamków i objaw był dokładnie taki jak u Ciebie. Przesmaruj wstępnie porządnie wszystkie zamki, może któryś się blokuje i powoduje przez to zamknięcie wszystkich
-
Też tak mi się podobnie zdarzyło jakiś miesiąc temu. Tylko u mnie nie dało się zamknąć samochodu. Ponowne otwarcie i zamknięcie (ruch całymi drzwiami) zniwelowało problem. Myślę, że drzwi były zamknięte wcześniej za luźno. Zamknęły się niby na drugą zapadkę w zamku jednak za lekko. Myślę tak jak poprzednik, że przesmarowanie zamka powinno rozwiązać problem. U mnie to wystąpiło jednorazowo jednak po założeniu tematu przez aza1983 zaczynam się bać, że u mnie ten problem dopiero się zaczyna na dobre.