-
bendix rozrusznika
Witam
Wymienialiście może w alfie sam bendix, bo nie mogę znaleźć nigdzie, może zna ktoś numer katalogowy bendix-a do rozrusznika alfy 145 1.6 T.S to może od jakiegoś Fiacika da sie dopasować--a tak w ogóle to ładowali rozruszniki MM czy Boscha, nie mogę zerknąć bo mam alfkę jeszcze w warsztacie.A może ma ktoś taki bendix w dobrym stanie z rozbiórki rozrusznika ---wiem że takich używek nie powinno się brać ale nie ma nigdzie.
z góry dzięki
-
Ja miesiąc temu wymieniłem sam bendix.Najpierw pojechałem do sklepu z częściami do włoskich aut i były zamienniki w cenie jeden 50 a drugi 60 zł.Podobno ten lepszy czyt.droższy :) był ładowany fabrycznie w jakimś roczniku 146,ale mam zaprzyjaźnionego mechanika i mi załatwił w magneti marelli po kosztach.Mój mechanik mówi,że należy szukać oryginału bo bosch jest do bani.Dodam,że nie zależy mu na zysku na mnie tylko na jakości,części zawsze sam załatwia i daje mi wybór od najtańszej[zamienniki] do najdroższej[oryginały].Powinieneś znaleźć ja trafiłem na dwa w pierwszym lepszym sklepie
POZDRAWIAM