-
Szarpanie, sprzeglo
Witam ,
Jestem po wymiane oleju foltrow i paska rorzadu z pompa wody + paska urzadzen pomocniczych + rolki. Samochod nadal ma pare wad, tzn czesc bledow zniknela. Po podlaczeniu do komputera nie ma juz błędów p1320 i p0190.
Samochod jednak dalej szarpie na niskich obrotach , wczasie podjezdzania do skrzyrzowania i pedal sprzegla nie odskakuje. Świerka równiez chyba alternator.
Wiec moje pytanie co wymienic aby bylo git?
2) Zakupilem specialny kabel z allgro do diagnostyki samochodu (silnik,abs,poduszka), jednak nie moge sie podlaczyc do ecu poduszek. Co robie zle? moze jest jakies inne zlacze umieszczone gdzies indziej?
-
-
-
odepnij przepływomierz jak szarpie przy ruszaniu..
odpowietrz sprzęgło jak nie pomoże na pedał to najprawdopodobniej pompka pod pedałem lub wysprzęglik kończy żywot, sprężyna pod pedałem również powinna być..
Ustawiasz kabel na airbag i ma się połączyć jak jest wszystko w porządku, jeśli FES nie daje rady spróbuj AlfaDiag, sprawdź też ustawienia kabla w managerze ustawień, zaktualizuj sterowniki, podczas łączenia zwraca jakiś błąd ISO czy centralka się nie odzywa?
http://img832.imageshack.us/img832/1...ettings.th.jpg
-
A jak sie odpowietrza sprzeglo ?
i jak zdiac ten przeplywomiesz?
A przepustnica nie powoduje tego?
Ecu od poduszki mowi sprawdz ustawienia portu szeregowego ECU nie odpowiada , a z silnikiem i abs normalnei sie loczy:(
-
Jaka przepustnica? W jtd nie ma przepustnicy, a 105KM nawet klapy tłumiącej co wygląda jak przepustnica dla niektórych. Wypnij po prostu wtyczkę z przepływomierza. Jeśli jest to takie szarpanie jakby pary mu brakowało przy niskich obrotach. Kolektor ssący i czujnik doładowania również wypadało by wyczyścić bo pewno jest tam sajgon( a przynajmniej zaglądnąć co się tam dzieje ), egr zaślepić, regulator ciśnienia paliwa wyczyścić profilaktycznie. Wszystko zrobisz własnym nakładem sił i bez gotówkowo. Szukaj rozwiązań w zrób to sam i przyklejonym temacie EGR.
http://www.forum.alfaholicy.org/147/..._sprzeglo.html
Ustaw port tak jak na załączonym obrazku i wtedy spróbuj.
-
Dziekuje:)
A jak przeplywomiesz przeciscic jest w sam naprawiam?
-
Tego się nie czyści, to się wyrzuca do kosza i kupuje oryginalny BOSCH. Jeśli jest zły oczywiście.
-
a samemu to wymienie , jest gdzies jakis dobry man
I jaki jest koszt?
-
Wymienisz go sam. Najpierw to sprawdź czy jest dobry bo tak to części można wymieniać w nieskończoność. Odepnij go, jak samochód będzie jeździł lepiej to wymień, bądź diagnostyka FES lub AlfaDiag.