-
infocenter jak zdjac?
chcialem zdemontowac infocenter gdyz niestety puscilo mocowanie lub zatrzask prawej kratki i odstaje ona teraz i sobie trzeszczy na nierownaosciach(ach ten wloski montaz) i chcialbym to naprawic.
niestety po odkreceniu 2 imbusow w tylnej kratce i wyciagnieciu budki do gory zauwazylem ze z przodu pod wyswietlaczem trzymaja mnie dwa kable, wtyczki przy nich nie widze i tu moje pytanie:
czy da sie zdemontowac infocenter w ten sposob czy niestety wtyczka jest na drugim koncu i musze rozbierac konsole srodkowa???
-
Żeby ją odłączyć musisz prawdopodobnie rozebrać bardziej infocenter i tam jest wtyczka.
-
nie za bardzo jest to mozliwe bo nie da sie na tyle wysunac budki do gory, macie jeszcze jakies pomysly???
-
Przyjrzałem się przed chwilą u siebie, naprawdopodobniej musisz zdjąć górny panel w którym montowane jest radio, następnie odkręcic 4 srubki mocowania wskaźników, wyjąć je i pod nimi patrząc w górę będziesz miał kostkę od infocenter'a. Innej opcji przy krótkim kabelku nie widzę, ja u siebie mam 20cm zapasu i bez problemu mogę sobie najpierw go wyjąć, potem odłączyć wtyczkę.
-
no nic rozkrece go jeszcze raz, moze on mi sie opieral o szybe a ja myslalem ze kable ciagna, bo w sumie trudno go wyjac, ale w sumie wydaje mi sie bez sensu ze aby go wyjac trzeba by rozbierac konsole chociaz wiadomo jakie sa wloskie patenty;)
a Ty u siebie wkladales juz ten infocenter po fl? ten niski???