-
Padła pompa pomocy!!
Od niespełna roku walcze z odpalaniem silnika 2.5 td Zrobiłem silnik tzn głowice usunełem wycieki i zrobiłem wielki błąd, mianowicie nie oddałem pompy wtryskowej do sprawdzenia kiedy silnik był wyciągnięty. Ostatnio prubowałem wszelkich sposobów żeby dojść do tego że pompe mam złom, dałem ja jeszcze do sprawdzenia i sie okazało że jakis fachura nasadzał do niej gratów z innych pomp poucinał kable i pompa nadje sie juz na śmietnik tak odpowiedział mi pompiarz. Jeśli ktoś ma ów pompe lub zna kogoś kto chciałby się jej pozbyć prosze o kontakt na priva lub sms 503-816-728.
Jeśli ktoś z was potrzebuje porady co do diagnostyki diesla służe pomocą
-
a ta diagnostyka to tylko alfa czy inne marki tez ?
-
Posiadam taką pompę, wymieniałem ją w swojej 155 bo mi obroty falowały i teraz leży pewnie można ją zregenerować albo po prostu wyczyścić..
-
na marginesie dodam ze pracuje w serwisie scani z dieslami mam na codzien do czynienia i jeszcze dodatkowo walcze z moim silnikem wiec sluże doświadczeniem
-
oki mam opla omege2,3 dti z 91 roku ,wiem stary lup ,ale ma przejechane 470000tysiecy i nadal dzielnie sluzy swojemu wlascielowi czyli mi ;)
mam problem z odpalaniem rano ,nie z powodu zimna czy akumlatora (siece tez sa dobre ) lecz problem pojawia sie gdy paliwo w baku podejdzie pod rezerwe,wtedy kreacac na zimnym nieraz po 3 ray i wkoncu odpala ,ale jak zatankuje przy tej samej operacji odpalania odpala od strzalu ??
bylem juz u kilku specow i nic , ma pozakladane na wezyki z paliwem zaworki zwrotne i dalej nic jak tylko paliwo podejdzie pod rezerwe trzba krecic dosc mocno ,gdy zatankuje wszytsko wraca do normy .
Wiem ze ktos zaraz wyleci z tlumu i krzyknie to nie schodz do rezerwy - i tak robie ale czasem niestey zejde pod ta rezerwe z powodow braku srodkow platniczych na karcie i wtedy problem doprowadza mnei do szalu ;/ moze ty cos poradzisz ??
-
To jest dział techniczny Alfy romeo a nie opla, na PW z takim problemem
-
jesli zaworki nie pomogły to moze problem tkwi w smoku moze jakis przekrzywiony lub ma jakas nieszczelnosc powyzej sitka jesli masz wiecej paliwa jest ok a jezeli rezerwa to tzw naczynie polaczone jest nieszczelne i powietrze dostaje sie w uklad i powoli paliwo schodzi, moze załoz kawalek przezroczystego przewodu miedzy filtr a przewod ze zbiornika i bedziesz cos widzial czy jest powietrze czy paliwo.
-
oki 75andrew155 nie denerwuj sie juz koniec !
sek w tym ze bak w omedze 2,3 jest hermetyczny -nierozbieralny ma tylko kruciec wyjsci i wejscia ,wiec pozostaje wymiana baku ;(
-
bubu81 - masz w omedze pompkę elektryczną w baku?