Mam pytanie o AR 166 2.0 TS.Chodzi mi o wrażenia z jazdy,no i wadliwość tego silnika?
Printable View
Mam pytanie o AR 166 2.0 TS.Chodzi mi o wrażenia z jazdy,no i wadliwość tego silnika?
jezdze juz rok alfa z tym silnikiem i odpukac nic sie nie dzialo.
Komfort jak to w 166 super.
Do spokojnej i oszczednej jazdy silnik ten spokojnie wystarcza, jak trzba przyspieszyc to tez nie trzeba go bardzo prosic. Jest dosc elastyczny no i co przede wszystkim dla mnie wazne OSZCZEDNY!!
DLA PRZYKLADU :
dzis zrobilem trase Lublin -> Warszawa -> spalanie ............. 6,1 l/100
duzo?? :)
Podłącze sie do tematu, mam co prawda Alfę 156 ale z tym samym silnikiem i na trasie spala mi ok.7 l. w miescie udało sie zejsc do 9,5 ale to wyjeździłem benzyne do sucha...
jak osiagnales takie spalanie 6,1 na trasie ?
Właśnie mam do kupienia alfe 166 2.0 ts z napędem 4x4 i nie wiem czy porywać sie na nią ;//
Z tego co wiem AR 166 nie miała napędu 4x4
Byly sprzyjajace warunki drogowe : sznur samochodow z obu stron, wyprzedzanie tylko czasem i predkosc okolo 80 km/h. W sumie nie bylo to trudne tylko trzeba jechac jak emeryt ;)Cytat:
Napisał Silver156
Mialem w ogole jeszcze taka przygode po drodze, ze pani centralnie przede mna wydachowala i skladalem zeznania policji jako swiadek.
Nigdy nie słyszałem aby 166 była w układzie 4x4 ePER też nic nie wie na ten temat ??? to na pewno 166 ????Cytat:
Napisał apacz84
Nie wiem co za bajkę Ci wciska sprzedawca, ale nie istnieje coś takiego jak seryjne 166 4x4.Cytat:
Napisał apacz84
dzis zrobilem trase Lublin -> Warszawa -> spalanie ............. 6,1 l/100
no niezły kit :wink:
nie ma takiej opcji żeby 166 paliła 6-7 litrów
najmniejsze spalanie jakie udało mi się osiągnac na trasie przy 100-110 to 8.6 litra
jak wy to robicie że wam te auta palą jak maluchy :?:
Hmmm co do spalania. Trasa Nowy Sącz-Dębica 4.6l/100km. udokumentowane zdjęciem, tylko ze silnik 2.4 JTD :mrgreen: