Witam jak w temacie wciskając guzik Nav nic się nie dzieje. oczywiście nawigacja jest w aucie, można przeglądać mapę wszystkie inne funkcje działają, ale nie ten zaklęty guzik.
Printable View
Witam jak w temacie wciskając guzik Nav nic się nie dzieje. oczywiście nawigacja jest w aucie, można przeglądać mapę wszystkie inne funkcje działają, ale nie ten zaklęty guzik.
Mam tak samo z guzikiem AUDIO. Chcę przełożyć sam styk od tego z telefonu, bo tego akurat nie mam. Dam Ci znać, czy to wykonalne.
Czyli myślisz że jest to tylko kwestia styku jak tak to faktycznie można sie pobawić z naprawą, ok czekam na info pozdro.
Można przelutować mikroprzełącznik.
Robiłeś to kolego, samemu można to zrobić czy jakiś specjalny sprzęt potrzebny.
Najlepiej lutownicą na gorące powietrze.
No nie posiadam takowej, ale rozbiorę i zobaczę co sie da zrobić zwykłą no i udokumentuje zdjęciowo dla potomnych.
Nie wiem jakie tam te microswitche są, ale mnie się niektóre takie "nierozbieralne" udawało czasem rozebrać i zreanimować bez wylutowywania. Jak jest taka blaszka z wierzchu na zatrzaskach to można ją wyskubać i zajrzeć do środka :).
Może był rzadko używany i się był zestarzał i nie styka...
Może i tak być że zaśniedział styk bo raczej sama blaszka styku jest ok bo czuć pod przyciskiem że działa i guzik nie opadł więc zostaje rozbiórka i sprawdzenie.(jak ja kocham to rozbierać)