Witam,
Czy ktos ma jakiś sprawdzony (i niedrogi :p) warsztat w Wawie lewobrzeżnej zajmujący sie prostowaniem felg ?
Printable View
Witam,
Czy ktos ma jakiś sprawdzony (i niedrogi :p) warsztat w Wawie lewobrzeżnej zajmujący sie prostowaniem felg ?
http://www.renowacjafelg.pl/
Najpewniej oni ale czy niedrogo.. Kwestia portfela. Natomiast co do ich profesjonalizmu nie mam żadnych wątpliwości.
Dokładnie j/w
Powiedz że jestes od chłopaków co robili swoje felgi od GTA
Opiszcie jak wygląda felga po prostowaniu - tzn jakie pozostałości procesu tego są normalne i do przyjęcia ?
Pytam, bo w jednym z zakładów gdzie oddałem, po prostowaniu pomalowano mi całę wnętrze i rant wewnętrzny jakąś srebrzanką (po półroku leżenia w piwnicy pojawiają się pod nią drobne pęcherzyki) diabli wiedzą po co, to felgi szprychowe więc widać po prostu.
A w drugim nic nie malowano, ale rant zewnętrzny jest lekko zeszlifowany (z farby) i widoczne są takie drobne "dziurki - kropki" od wewątrz. Domyślam się że to od jakiegoś uchwytu który rozpiera czy naciąga felgę...
Ja polecam fachowca nie w Warszawie ale w Węgrowie (ok. 100 km od stolicy) przy prostowaniu większej ilości (2-3) warto się wybrać bo ceny nie przekraczają 70 zł za sztukę, a mi zrobił felgę wybitą z osi na ideał. Jak coś to numer na priv.
Moge z czystym sumieniem polecić ten warsztat. Dzisiaj felgę odebrałem - jak nówka. Była soildnie walnieta z przodu i z tyłu, było mikropęknięcie. Prostowanie, spawanie, czyszczenie i malowanie - za wszystko dałem 150 zł (felga 16 cali). Robota zrobiona naprawde profesjonalnie, z oponą rezultat wyważania to jeden ciężarek 5g :-)))
Dobre wieści niesiesz... :D
Mam nadzieję że za 17" też nie krzykną za dużo...
Michał jak sam słyszałeś ja również muszę tam podjechać :(