-
pokrywa zaworów
interesuje mnie to poniewaz w swoim ts-ie w 155 chce na owa zmienic z braku dostepnosci aluminiowej...jak przy waszych ts-ach(155KM) przychodzi uszczelka? głowice mamy te same w 16v, doradzano mi ze mozna by plastikowa uszczelnik poprzez uszczelke w tzw płynie...(obecna aluminiowa mam tak zrobiona, po spawaniu krzywa płaszczyzna) ale niewiem jak z ta malutka wewnętrzna uszczelka, jest tak samo jak u mnie?doradzcie jak to zcalic bo w obecnej cos jeszcze nie halo i olej dostaje sie do swiecy na 1 cylindrze, a uszczelki były specjalnie nowe dawane, jedyne co mi przychodzi do glowy to jej krzywizna przez spawanie...
-
az tacy pomocni jestescie? czy moze nie znacie sie na własnych autach?
-
Słuchaj oddaj pokrywę do zakładu regenerującego głowice, splanują i będzie równa, wtedy na DP300 Wurtha złożyć albo DIRKO Elringa.
-
nie bardzo rozumiem na co złozyc...
-
-
a nie sadzicie ze skoro ma byc obecna dawana na silikon to lepiej i szybciej dac zaporzyczona od 156?wg mnie pewniejsza, z aluminiowa gorzej o pekniecia, i pokrywka ładniejsza przy 156
-
Cytat:
Napisał
cinas1980
silikon
Z sylikonem wymienione przeze mnie środki mają mało wspólnego ;]
-
mniejsza o stwierdzenie silikonu, skumałem ze te srodki to cos o wiele lepszego...
-
Co do samej pokrywy, z tego co pamiętam Twoja aluminiowa pokrywa jest bliźniacza z pokrywą z 1.6TS ze 156, myślę że z założeniem plastikowej od 2.0 nowszego ze 156 też nie będziesz miał problemu.
-
tez to słyszałem tylko grzesiek z tego co mi mówili to problem istnieje w tym ze przy 155 jest normalna uszczelka a przy 156 jakas inna, mozna dac na inny srodek uszczelniajacy, ale jak wtedy z uszczelnieniem srodkowym tej małej wewnatrz(zamiast niej?)