witam. moze mi ktos szybko pomoc?? w trakcie jazdy zaswiecil mi sie check , przymuliłem auto nie powiem , i check nie zgasł. chodził zmulony jak nie wiem pomoże ktos??
Printable View
witam. moze mi ktos szybko pomoc?? w trakcie jazdy zaswiecil mi sie check , przymuliłem auto nie powiem , i check nie zgasł. chodził zmulony jak nie wiem pomoże ktos??
silnik wszedł w tryb serwisowy. przyczyn może być wiele od egr poprzez turbo. najlepiej podłączyć kompa bo tak to może być wróżenie z fusów
no tak tylko dziwi mnie to ze wogole nie zapale nawet jak silnik ostygł ,myslalem ze to czujnik polozenia wału choć co to ma z tym wspolnego. nie wiem czy nie pomoglo by mu zaslepieni egr???;)
błąd skasowany wszystko juz jest okey lecz cos szwankuje pompa paliwa, i to jest przyczyna, po przekrezeniu kluczyka syczy cos tak jak by z niej i prawdopodobnie nie daje takiego cisnienia jakie powinno byc, jutro bede sie bawil dalej, ciekawe co to jest;/;/
a jaki to był błąd? co mówił? po to był błąd by wskazać usterkę
pierwszy na liscie był błąd zwiazany z egr, drugi z przekażnikami , nie znam dokladnie symbolu ale o to chodziło , po usunięciu "jak by ożyła' choc tak jak nechanik mowil cos z tą pompą, dziwny odgłos (syczenie) tak jak by gdzies pusciła, i nie dawała takiego cisnienia jak trzeba, egr jest zaslepiony , przekazniki okey i to jest najciekawsze.
Pewno EGR kończy żywota. Jak nie cieknie spod głowiczek pompy to nawet nie ma sensu jej ruszać, chyba w wszystkich JTD syczy ( jak odpalisz i dasz pochodzić motorowi z 10s, zgasisz i przekręcisz kluczyk to założę się że nie będzie syczało ).
no dobra , tylko dlaczego teraz nie odpali skoro nie ma bledów nawet po kilku probach nie pojkawił sie żaden , tak jak by paliwa nie widział, listwe wykluczamy bo by błąd wtrysku sie pojawił a jest okey, z obrotami tez tak samo powinien jakis bląd wyskoczyc ale nic nie widac
---------- Post dodany o godzinie 22:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:00 ----------
egr zaslepilem tez dzis bo taka rade otrzymałem ale nie chcialo mi sie w to wierzyc bo nie kopcił nie było zadnych wskazowek zeby to egr swirował ale jak juz teraz zaslepilem to zostawie tak bo to przeciez w niczym nie przeszkadza
sorry bo nie doczytałem, że nie pali.. jeśli nie immo.. Pompa w baku działa? Wsadź rękę pod pompę wtryskową i sprawdź czy jest sucho. Jak jest mokro od paliwa to odpowiedź oczywista. Regulator ciśnienia paliwa działa?
pompa w baku działa, tylko z tej pod maska tak jak mowilem syczy przez jakis czas po przekreceniu kluczyka, podawac podaje bo popuscilismy delikatnie tylko pytanie czy podaje z takim uderzeniem jak trzeba, no jutro moze jakos do tego dojdziemy , nie wiem co z regulatorem wlasnie, to tez mysle ze jutro wyjdzie