-
AR 1.9 JTD skrzynia ?
Sprawa wygląda tak... Ruszyłem z krzyżówki na wyższych obrotach, szarpnięcie i dalsza jazda staje się niemożliwa. Po wbiciu biegu auto nie jedzie, słychać po puszczeniu sprzęgła "gruchotanie" dokładnie to samo było słychać podczas holowania na biegu jałowym.
-
Obstawiałbym walnięty przegub ale zaczekajmy jeszcze na opinię kolegów z dłuższym stażem ;) Przed tą awarią miałeś jakieś problemy? Stukanie na skręconych kołach albo przy zmianie biegów?
-
rowniez obstawiam ukrecony przegub :) chyba w ar 145/146 przeguby sa rozbieralne wiec koszt sporo mniejszy niz cala poloska
-
przeguby wystepuja osobno kwestia jeszcze jak wyglada wieloklin na polosi:) jak bedziesz potrzebowal przegubu wal do mnie mam ok 20 producentow dostepnych cos dobierzemy:) no i kwestia czy zew czy wew:)
-
stawiał bym chyba na przegub
-
znajomy miał identycznie, poszło mocowanie skrzyni przy poduszce, do wymiany cały uchwyt i podyucha, stało sie to przez poluzowanie sruby, wubiła sobie wiekszy otwór i walneło
-
Tak, przed awarią stukało coś przy skręcaniu w prawo. Jutro będę miał informacje od mechanika. Twierdzi, że prawdopodobnie półośka prawa do wymiany, jednak jutro się temu dokładnie ma przyjrzeć.
Prawa półoś do wymiany, uszkodzona z obydwu stron.