Siemanko jestem nowy na forum i chcialbys sie dowiedziec jaka jest najlepsza instalacja gazowa do Alfy 145 1.8 1998 TS? i jakie mniej wiecej sa tego koszta.
Printable View
Siemanko jestem nowy na forum i chcialbys sie dowiedziec jaka jest najlepsza instalacja gazowa do Alfy 145 1.8 1998 TS? i jakie mniej wiecej sa tego koszta.
Ile masz kasy na tą instalację?
Mysle ze 2 tysiach bym sie zmiescil....
Jesli chcesz zakładac LPG to tylko sekwencja. Nie wiem,jak w Twoim miescie,ale u mnie do takiego silnika zaplaciłbys ok.2400. Warto,bo jesli ktos to zalozy dobrze,to zapominasz ze masz w aucie gaz:D
no to oplaca sie zakladac sekwencje czy szkoda silnika? moge przeznaczyc wiecej niz 2 tysie na instalacje , ale zeby bylo to oplacalne i zeby nie zepsuc silnika
mam u siebie tyle, że 1.6 TS i od 3,5 roku nie wiem ze mam gaz poza wymianami filtrów. zakładałem w nagazie i raczej ja bym tam zakładał. tylko trzeba przypilnować by czujnik temp założyli w dobrym miejscu (u mnie na początku założyli w miejscu gdzie był chłodzony dość mocno i przekłamywał. z silnikiem nic złego się nie dzieje, oleju nie bierze. oczywiście gaz sekwencyjny
Czy się opłaca, to zależy ile robisz km miesięcznie .Ja np. mam instalacje gazową w alfie ,ale nie podłączoną (wystarczy przykrecić parownik i podłączyć )a robię dużo km miesięcznie
polecam gościa w miejscowości Kwiatkówka k. Wolborza, mi zakładał w styczniu i jestem mocno zadowolony