-
Problem z drganiami!!!
Witam.
Mam taki problem, gdyz wymienilem ostatnio dwumas, sprzeglo ( docisk i tarcze), posprawdzałem poduszki i teraz mam dalej drgania jak jade na ROWNYCH obrotach, jak przyspieszam to tego nie ma. Moze wiecie co jest grane i moze byc powodem tej usterki?
Sprawdzilem na kompie Alfe i wykryl blad P0704.
Dajcie znak jak to rozstrzygnac.
Alfa 156 , 1.9 JTD, 99', 105 KM
-
Sobi sorki za słownictwo, ale do kurwy nędzy kto Ci kazał wymieniać dwumas i sprzęgło??? A może po prostu trzeba było sprawdzić przeguby (ewnętrzny i zewnętrzny) i do tego półosie?
-
może to był kolejny "mechanik"
-
Błąd wskazuje na wyłącznik sprzęgłą, też taki miałem, ale wykasowaie błędu pomogło. Niestety to nie ma wpływu na Tój problem. Mi kiedyś też ktoś zdiagnozował dumas, objawy podobne-okazały sięprzeguby-koszt prawie 2000 tysie mniej...
-
Dwumas dobrze ze wymienilem , bo jak rozbralem go SAM to ropieprzony byl na maksa, wiec wybor byl dobry. Do konca sie ucze tego autka , a ten przeglub zewn i wewnetrzny to gdzie znajde?
-
Półosie i przeguby sprawdź. Od koła pasowego również może drgać (bić) jeśli jest mocno wyeksploatowane.
-
Panowie dopiszę się do tematu. Objawy są takie że na jałowym biegu silnik ma falujące obroty, czasami dosyć mocno szarpnie. Odczuwalne są większe wibracje na kierownicy. Problem występuje już jakiś czas ale teraz zaczeło mnie to już irytować gdyż zdarza się o wiele częściej niż dotychczas. Wystarczy że dodam delikatnie gaz i problem znika. Wszystko pięknie ładnie wtedy. Co może być przyczyną?
-
Regulator ciśnienia paliwa najprawdopodobniej. Na początku możesz wyczyścić i wymienić oringi (ok.8zł) jak nie pomoże to tylko wymiana.
-
Ok dzięki, jutro postaram się to zrobić
-
Podlacze sie pod temat,alfa ma drgania przy przyspieszaniu,najbardziel odczuwalne przy 70km/h,kola wywazone,jak sprawdzic czy ktorys przeglub jest uszkodzony lub poloska,strasznie mnie to drazni,zniecheca do jazdy,czy mozliwe ze tarcze tez moga miec nato wplyw?