Witajcie ponownie,
Zamierzam się do wymiana koła zamachowego, macie może jakieś sposoby na zdjęcie paska klinowego (wielorowkowego) ?
Pozdrawiam :)
Printable View
Witajcie ponownie,
Zamierzam się do wymiana koła zamachowego, macie może jakieś sposoby na zdjęcie paska klinowego (wielorowkowego) ?
Pozdrawiam :)
Obok kółka alternatora masz napinacz paska. Musisz złapać za śrubę na nim (bodajże klucz 15mm) i mocno odciągnąć ruchem przeciwnym do wskazówek zegara (jakbyś chciał odkręcić tę śrubę). Jak odciągniesz napinacz pasek klinowy się poluzuje i będziesz mógł go spokojnie zdjąć.
Analogicznie zakłada się pasek z powrotem.
pozdr
Tak podejrzewam:)
A tak na marginesie, widzę, że kolega jest z Wawy, jakbyś potrzebował niedrogie a dobre koło pasowe, to polecam się zgłosić do użytkownika AMPEREK_AUTO z allegro. Mają dobre części do Alfy w przystępnych cenach, z możliwością odbioru osobistego.
Od razu mówię, że nie czerpię korzyści z reklamowania tego sklepu, tylko polecam dobry, sprawdzony punkt;)
Paweł-do paska klinowego masz faktycznie napinacz, wystarczy jak kolega napisał poluzować i zejdzie, ale po jaką cholerę chcesz go ściągać, skoro chcesz dostać się do koła zamachowego, które jest zupełnie gdzie indziej...??? trzeba w tym celu rozbić silnik (skrzynia+reszta)...
A tak z czystej ciekawośći jaki masz problem z Bellą?
Dzięki wielkie za pomoc !
Tak faktycznie pomyliłem się, chodziło mi oczywiście o koło pasowe :)
Nie wiem czemu napisałem że zamachowe . . . ;P
To tam proszę nam po dzięksie zafundować :-)