-
wyświetlacz
witam,
nie odnajdując odpowiedzi w przepastnych czeluściach tego forum, zmuszony jestem zadać sobie trud napisania pytania:
Wyświetlacz danych z komputera w AR 156 po FL: napisy zwężają się, gdy jest niska temperatura na zewnątrz i pojawia się "śnieżynka".
Podczas ostatniej zimy tak się własnie zrobiło, ale pozostało "miejsce na śnieżynkę" i nie znikało, mimo letnich "upałów"
Czy można jakoś domowym sposobem naprawić. Albo ewentualnie, gdzie to zrobią w Wawie i ile to może kosztować?
-
Moim zdaniem można to podpiąć do setek tematów o wyświetlaczu w których m.in. ja się wypowiadałem i pisałem jak to rozwiązać...
-
Może masz wersję skandynawską z permanentnym mrozem w ustawieniach:)?
Ale na serio to mój kolega miał taki problem i skasowano mu to w ASO Fiat'a. Ponoć zmienili mu soft IC ale ile w tym prawdy to nie wiem. Spytaj kolegi maciek156 albo Intella z forum.
Pozdrawiam.
-
A ten śnieżek przypadkiem nie psuję napisów? Nie robi "dziur" w napisach?
Możesz pokazać na zdjęciu bo to kwestia czy uszkodzony wyświetlacz czy połączenie z nim.
-
nie psuje napisów, wyświetlacz pokazuje wszystkie info poprawnie, tylko napisy nie rozszerzają się, nawet gdy nie ma "gwiazdki". Gdy "gwiazdka" nie wyświetla się, pozostaje tam wolne miejsce, a reszta napisów jest "ściśnięta"