Witam
zaświeciła mi się kontrolka vdc nie da się jej wyłączyć. po przeskanowaniu wyskoczył mi błąd c1512. da się go skasować ale pojawia się ponownie. jakies propozycje?
z góry dzięki.
Printable View
Witam
zaświeciła mi się kontrolka vdc nie da się jej wyłączyć. po przeskanowaniu wyskoczył mi błąd c1512. da się go skasować ale pojawia się ponownie. jakies propozycje?
z góry dzięki.
Z błędu wynika że twoja włoszka jest wyposażona w kontrolę ciśnienia w oponach?Masz niskie ciśnienie w tylnym prawym kole.Przy niskim ciśnieniu VDC nie będzie działało jak należy stąd dostajesz kod C1512.Sprawdź ciśnienie, skoryguj i wtedy spróbuj jeszcze raz SCAN i usuń błędy.Mam nadzieje, że pomoże.W skrajnym przypadku może to być sam czujnik lub słabe połączenie elektryczne z czujnikiem też na tylnym prawym kole.
problem w tym, że sprawdzałem ciśnienie w oponach i wszystko wyglada ok. zapomnialem dodac ze wyświetla mni się też VDC Unavailable. jutro zaatakuje aso moze coś poradzą.
i sprawa załatwiona 10 min w serwisie 150zł i zrobione. konfiguracja układu kierowniczego.