Koledzy mam problem z webastem, kopci na biało.
Chcę je wyjąć i sprawdzić co jest nie tam, ale nie
wiem jak się do tego zabrać. Ciężko jest je wyjąć?
Printable View
Koledzy mam problem z webastem, kopci na biało.
Chcę je wyjąć i sprawdzić co jest nie tam, ale nie
wiem jak się do tego zabrać. Ciężko jest je wyjąć?
chyba najlepiej jak to komus zlecisz co siedzi w ogrzewaniach postojowych.. ja tez mam webasto ale ktos kiedys wyciał całą wiąske nie mam pojęcia po co i dlaczego
Hmm, kolego a nie jest to po prostu ciepłe powietrze? Webasto nie powinno kopcić na czarno, nie dopala ON zupełnie - o ile masz diesla, jak masz Pb to tym bardziej.
Jeśli się mylę, przepraszam, moje Webasto chwilowo w ogóle nie działa więc nie wiem jak wyglądają jego spaliny. Jednak z mojej wiedzy dymy świadczące o usterce to niebiesli (palenie oleju - nie dotyczy Webasto) i czarny - zalewanie, bogata mieszanka.
mam diesla, u mnie kopci strasznie na biało, jak jadę tego nie widać, ale na
postoju to kopci spod auta
U mnie webasto nie kopci wogóle podczas pracy. Jedynie jak zgaszę silnik i webasto się wyłącza to przez chwilę poleci biały dymek i to wszystko.
Jak masz vag'a to możesz sobie trochę zdiagnozować webasto przez złącze diagnostyczne. Nie pamiętam teraz który to pin, ale w jakimś temacie już pisałem. Musisz poszukać. Program to webasto thermo test.
U mnie w tamtym roku też nie odpalało bo zablokowało się błędem od za niskiego napięcia aku. Po skasowaniu zaczęło działać.
niestety nie mam vaga
pisząc vag miałem na myśli nasz standardowy interfejs kkl którym diagnozujemy alfy
Jeżeli chodzi o interfejs podłączany pod laptopa, to go nie posiadam
Czy po zgaszeniu webasto powinno przez chwile kopcić?
Nie wiem czy kopcić (ponownie), ale pracować tak. Jest to tzw. tryb wygaszania - półminutowa praca bez podawania paliwa, żeby wypalić resztki.