-
[155] miekka manetka
Mam problem z włączaniem ogrzewania tylnej szyby w 155. Czasami sie włącza a czasami nie.
Da się wymienić sam przełącznik czy trzeba całą manetkę? Słyszałem ze sa bardzo drogie. Teraz jak wiecie jest zima i ciężko jezdzić bez widoku z tyłu. No i niemoge oglądać tych wszystkich bmw które już wyprzedziłem :P
-
Napewno nawalił Ci przełącznik :?: Skąd ta pewność :?: Może masz zaśniedziałe styki lub przekaźnik szwankuje :?:
-
bo jak naciskam na włącznik od przeciwmgielnych to jest wyrazne kliknięcie a od ogrzewania przełacznik jest jakby miekki
-
Bo od ogrzewania taki jest.Nie zaskakuje do pozycji włączony.A kontrolka Ci się zapala :?:
-
Mi też do niedawna nie działało ogrzewanie tylnej szyby . Myślałem że masakra jakaś będzie, a tu właśnie okazało się że to tylko przekaźnik. Więc podejrzewam że u Ciebie jest tak jak grzelutek prorokuje :D
-
w mojej 145 była podobna sytuacja jak u Ciebie Pancerz 155, mianowicie...
przycisk od ogrzewania był "miekki", kontrolka sie nie zapalała...
okazało sie ze winny jest jeden z przekaznikow znajdujacy sie na tablicy bezpiecznikow, byl po prostu luzny. wystarczylo go wlozyc mocnio w swoje miejsce i ogrzewanie zaczelo dzialac, kontrolk atez sie teraz zapala.
wiec w pierwszej kolejnosci sprawdz przekazniki i bezpieczniki...
-
Jeżeli przekaxnik nie spyka po wciśnieciu przycisku tzn, ze padł. Jeżeli spyka i kontroilka się załącza to szukaj gdzies na tylnej szybie przyczyny. JEżeli odskakuje przycisk tzn. że sprężynka ktora go przytrzymuje się skończyła.
-
dzieki chlopaki. szyba grzeje pieknie. to przekaznik.