-
Śruby do kół
Witam mam problem a więc posiadam Alfę 155 z 94 roku z oryginalnymi alu felgami 14 cali,nadeszła teraz zima i chcę założyć stalówki z fiata tipo-tempry14 cali,czy wogóle takie stalówki bedą pasowały oraz jak wygląda sprawa z śrubami czy będą pasowały te od alufelg.Proszę o szybką odpowiedź ponieważ mam okazję kupić za dobre pieniądze koła na zimę do mojej Alfy
-
Rozstaw śrub od tempry/tipo jest ten sam,ale same śruby to bym zmienił.
-
Śruby do stalówek są krótsze. Otwór centrujący będzie taki sam, ale musisz się zorientować jakie jest ET felgi. Jeżeli będziesz znał ten parametr i się nim pochwalisz na forum, to napewno ktoś kto ma 155 odpowie, czy te felgi przypasują do 155.
-
To znaczy że felgi nie będą pasować co to jest te ET?
-
odsadzenie felgi czyli jak daleko wychodzi na zewnatrz. ale mysle ze nie musisz sie tym martwic... tylko sruby inne musisz kupic.
-
a tam zaraz "musisz"
nawet nie wiemy jakie kolega ma do tych alu
śrubkami z alu można kręcić stalówki o ile nie są za długie ( u mnie nawet 28mm z alu dała radę w stalówce )
chociaż faktycznie lepiej przylega do stalówki śruba z łbem kulowym niż z łbem stożkowym ( stosowane do alu )
ET - im większa wartość tym kółko bardziej się schowa a im mniejsza tym bardziej będzie na zew. autka