-
Skrzypi na mrozie.
Witam.
Jak tylko temp. powietrza spadnie kilka stopni po niżej zera coś skrzypi z jednej strony z przodu na nierównościach,jak temp. wzrośnie do zera lub wyżej to cisza jak makiem zasiał.Dodam że wahacze wymienione w lecie a amortyzatory 2misiące temu,co może być przyczyną?
Z góry dzięki za pomocne odpowiedzi.
-
skrzypią przeważnie wahacze górne,jak zerwie się tulejka w dolnym to też bedzie skrzypiało, do sprawdzenia również stabilizator.Że wymieniałeś wahacze w lecie to nie oznacza że już mogą skrzypieć.Jakiej firmy masz wahacze?
-
Mam ten sam problem :)
Jednak u mnie pomogło pryśnięcie wazeliną na mocowania wahaczy, stabilizatorów itp.
Co prawda nie daje to długotrwałego efektu, ale działa :D
-
Muszę się przyznać ze wstydem że nie wiem jakiej firmy,dałem wolną ręke mechanikowi i on zakupił wahacze.
-
No niestety w 2.4 swoje waży więc jak były jakieś no name zainstalowane to i juz zaczęły piszczeć. Ja polecam zakup TRW kosztują najwięcej ale na trochę wystarczą
-
i TRW lecą jak się nie umie zamontować chyba ja to zrobiłem ( ale dokręcałem an maxa na postawionych kołach nie wiem czemu taki efekt moim oczom sie ukazał
zakupiłem nowy rok temu przejechane okolo15tys na nim i tak poszły 1 fotka
dlatego proponuje zainwestować w PU 2 fotka
-
Witam ze skrzypi to nie znaczy ze zaraz jest cos do wymiany , mi tez skrzypi juz druga zime wlasnie bylem na przegladzie i diagnosta nie znalazl zadnych luzow , sam nawet powiedzialem zeby dokladnie sprawdzil zawieszenie auta bo mi cos skrzypi , poprostu gumy daja taki odglos i tyle trzeba przyznac ze sa slabej jakosci , siknac w strzykawce olejem albo jakims srodkiem i problem z glowy , pozdrawiam
-
Znalazłem fakturę z wymiany wahaczy,ale niestety niema nazwy firmy,cena to 330pln za sztuke.
Pozdrawiam.
-
mi jak skrzypiało to rozkręciłem i nasmarowałem wahacze górne smarem grafitowym i jest cisza. można też np. smarem miedzianym posmarować
-
mi tez skrzypialo ale jak zmienialem opony to psiknalem na gorny wahacz silikonem w sprayu i narazie nic sie nie dzieje ,a juz 2 tygodnie jezdze