czesc:)dzisiaj podczas jazdy zobaczylem ze zaczela mi migac kontrolka przebiegu!!auto jest po wymianie oleju oraz rozrzadu ma przejechane 175tys
pomozcie co to moze byc?:confused:
Printable View
czesc:)dzisiaj podczas jazdy zobaczylem ze zaczela mi migac kontrolka przebiegu!!auto jest po wymianie oleju oraz rozrzadu ma przejechane 175tys
pomozcie co to moze byc?:confused:
Przenieś raczej ten temat na dział o 159, szybciej dostaniesz odpowiedź. Powiem, że nie wiem na 100% co to może być, ale niektórzy producenci mają zaprogramowane jakieś obowiązkowe przeglądy przy określonych przebiegach i może to jakies przypomnienie.
Przyczyn może być wiele ,przeczytaj sobie temat kolegów z alfa pomorze
http://forum.alfapomorze.pl/viewtopi...db7e28e9ea1d57
Jeżeli wszystko jest prawidłowo połączone (mówię o połączeniach elektrycznych), to CAN prawdopodobnie wykrył jakiś błąd/nieścisłość. Podłącz pod kompa i odczytaj błędy.
Może to być kwestia jakieś kostki którą zruszyli Ci macherzy podczas wspomnianej wymiany.Przyczyn może być wiele.Również sugeruje skanowaniem FES-em a najlepiej w wersji 2.6 bo tam jest już opcja kasowania błędów w sieci CAN.Mi np. przebieg migał raz po odpaleniu silnika.Rozruch był nieco trudniejszy i spadek napięcia spowodował wystąpienie błędu.Wyłączyłem silnik wyjąłem kluczyk na chwilę i jeszcze raz sprawdziłem.I koniec z miganiem.Nie było błędu w rejestrze, i wszystko jest cacy do tej pory.