-
156 2.4 JTD Turbina
Witam moja turbinka powiedziała mi wczoraj dość wyraźnie papa. Szukałem wczoraj trochę w google czegoś nt. zmianu turbo na inną. Nie mam na myśli podnoszenia mocy, ale chciałbym się dowiedzieć, czy w miejsce mojej ( wersja 136ps ) wpasuje się jakaś inna ? z góry dzieki za info ; )
-
Do Twojej wersji nie opłaca się wkładać większego turbo.
Zagadaj do cinka. Ma dobre ceny turbin i przy okazji ugadaj się na virusa, to Ci ze 180-200KM pewnie wyczaruje ;)
-
nie kupuj regenerowanej...
ja czekam na goscia ktory mi szkode wyceni i bede mial dobre turbo
ma nalatane 79 000 km :)
dalem za nia 1300zl ;/ ale jzu mi sie nie przyda..
-
Kurde, chciałbym zrobić coś przed świetami, żebym mógł nią jeździć. Ile cenisz to Swoje turbo ? Tak w ogóle to poleciało mi sporo oleju w wydech;/ Na szczęście dojechałem do domu jeszcze na stanie... Jak myślicie robić coś z katem ? Szczerze powiedziawszy najchętniej bym go w ogóle wybebeszył, a teraz jest okazja ku temu.
-
Otóż, wszystko wymontowane. Moja turbina to Garrett, ma 3 szpilki do flanszy wydechu( w innych 2.4 JTD są też 4 szpilki ), Małą tabliczke znamienową miedzy muszlami gorąca i ciepłą w ostatniej linijce są numery 454150-4. Na allegro takie występuję wyłącznie w tej wersji silnikowej ( 100Kw ), pozostałe na oko różnią sie mniej lub bardziej. Czy ktoś może potwierdzić moją myśl ?
-
Mi padłą też jakiś czas temu. Zrobiłem hybrydę :)