Witam mam problem swieci mi kontrolka od abs i go nie ma a gdy hamuje na czarnym powierzchni to hamulce szarpiom ten problem mam juz 2 dni w pierwszy dzien raz byl abs a raz nie a teraz nie ma wcale i boje sie hamowac jak tak szarpie prosze o pomoc
Printable View
Witam mam problem swieci mi kontrolka od abs i go nie ma a gdy hamuje na czarnym powierzchni to hamulce szarpiom ten problem mam juz 2 dni w pierwszy dzien raz byl abs a raz nie a teraz nie ma wcale i boje sie hamowac jak tak szarpie prosze o pomoc
A więc tak, Twój problem dotyczy najprawdopodobnie jednego z czujników, pewnie prawego przedniego. Fakt, że ABS działa raz na jakiś czas jest spodowodawne tym, żeczujnik jest po prostu na wykończeniu i czsem załąpuje. A nie zauważyłeś, że przy większych mrozach jest ok? Teraz jest kiepski okres na takie usterki, bo wystarczy wpaść w zaspę albo w jakiś większy dół kołem i czujniki ulegają uszkodzeniu. Dochodzi do tego jeszcz pompa ABS, ale wydaje mi się, że nie powinna się uszkodzić tak po prostu. Najlepiej będzie jak pojedziesz sobie do elektryka i po podłączeniu pod komputer stwierdzi co naprawdę zawodzi, a jeśli to któryś z czujników powie Ci który.
dzieki a jaki jest koszt takiego czujnika i czemu w prawym kole
Kurcze nówka pewnie ponad 300 zł, dokładnie nie wiem, ale puść posta to może ktoś ma na byciu za niewielkie pieniążki.
Ja kupowałem u kolegi Puotek, zapłaciłem coś koło 100zł. Odezwij się do niego.
Ok ale pierw sprawdze przewody i kolego dlaczego prawy przodni to moze byc ?
A napisałem.... Dobrze przeczytaj!