-
Sterownik z drzwi
Witam,
mam szybkie pytanie..otóż potrzebuje wyjąć ten cały sterownik/panel do szyb lusterek z drzwi kierowcy. Dam rade nie rozbierając całego boczka drzwi? bo nie chce mi sie babrać na śniegu i mrozie pod blokiem...:cool: Próbowałem to wyciągnąć do góry ale nie daje rady.:confused:
-
Poniżej panelu masz taką śrubkę którą musisz wykręcić, wtedy panel wychodzi go góry i można porozpinać kable.
-
Dam rade to wykręcić nie rozbierając boczka drzwi? bo patrzylem zaglądałem i nie widze...
-
Kurcze nie mam teraz alfy w domu żeby to podejrzeć dokładnie ale z tego co pamiętam jak rozbierałem drzwi to wystarczy wykręcić śrubę trzymającą boczek drzwi (śruba znajduje się pod panelem, między schowkiem w drzwiach) i wyciągnąć sterownik do góry. W sumie to była pierwsza czynność która wykonywałem rozbierając boczki więc raczej da radę bez ściągania całości.
-
Jest tak jak mówi kolega wojtekml i inaczej być nie może!
-
dzięki za info już wiem o co chodzi. Mam tylko pytanie czy, odpiąć akumulator czy moge wyjąć i odpiąć od kabli ten cały sterownik i nic sie nie będzie działo? bo chciałbym to wyjąć i jechać go zlutować gdzieś. Moge bez tego jeździć?
-
Bez tego można jeździć ale Alfa będzie świrować ponieważ brakuje jej jednego modułu CAN, nie zamkniesz auta, nie otworzysz, bagażnika i coś tam jeszcze.
Wypnij Aku i odłącz, polutuj i wsadź
-
Aha no to już wszystko wiem..tzn wiesz bagażnika już teraz i tak nie mogę otworzyć to ciul ale drzwi no to przydało by się zamykać i otwierać więc póki nie mam czym zlutować to nie będę kombinował. Muszę skołować jakąś precyzyjną lutownice..żeby te taśmę jakoś przylutować
-
Nie trzeba odpinać aku, żeby odłączyć sterownik.
-
A no to dobrze nie będę odłączał aku. Jest na allegro cały sterownik ale z anglika i to z wersji 5D...
http://allegro.pl/przelacznik-szyb-p...384692115.html
dało by rade "flaki" wykorzystać z tego żeby mój odrestaurować?
- w moim jest urwana jedna z taśm (do lutowania) - tak jak mówiłem
- poklejone te 'bolczyki' na których zawieszone są przyciski szyb
- uszkodzony mechanicznie panelik do sterowania lusterek
Dało by rade z dwóch coś zmontować czy szkoda zdrowia?