Witam mam pytanko gdzie na necie moge dostać kompletny rozrząd do 159 2.4 JTD-m bo szukam i znaeźć bie moge może jakiś link pomocny pozdrawiam
Printable View
Witam mam pytanko gdzie na necie moge dostać kompletny rozrząd do 159 2.4 JTD-m bo szukam i znaeźć bie moge może jakiś link pomocny pozdrawiam
Np. autosklep24, italtechnik, tanifiat itd na allegro znajdziesz wielu specjalizujacych sie we wloszczyznie.
Pasek koniecznie kup oryginalny.. jest pokryty zdaje się teflonem.. i podobno żaden zamiennik tego nie ma..
Nie wydaje mi sie :) - kup po prostu Dayco, a napinacz i rolke od iny albo skf. Zawsze do wszystkich 3 alf takie zestawy bralem i nigdy mnie nie zawiodly.
Nie wiem ale jak producent paska to potwierdzi to uwierze. Bo "podobno" tez do mnie nie przemawia.
PS
Uwaga na filtr oleju, 2 typy i eper nie podaje ktory jest w aucie. (TYP: UFI, MANN)
Wyrazilem sie jasno, nie wiem...
Widze ze lubicie sie w awanturach, to smialo zbluzgajcie, moze kilka przeklenstw i obelg rzuccie.
Przecież nikt nie ma zamiaru się awanturować.
Po prostu są 2 rodzaje pasków do tych silników i tyle.
Jeśli Dayco to HT, inne to zwykłe paski i tyle.
Jeśli kolega nie ma pewności, to lepiej kupić OE zestaw i tyle.
Cena nie jest jakoś porażająca w stosunku do kosztów ewentualnej awarii.
Poza tym przy jakiejś tam cenie samochodu 100 pln różnicy na rozrządzie nie powinno być problemem.
Pozdrawiam. ;)