jestem na etapie zakupu 145 1,4 T.S ogladałem auto i mam mieszane uczucia , szukam podpowiedzi jesli chodzi o mechanizm szyberdachu , sterowanie wycieraczkami i szybami , w końcu samej blacharki http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3891307
Printable View
jestem na etapie zakupu 145 1,4 T.S ogladałem auto i mam mieszane uczucia , szukam podpowiedzi jesli chodzi o mechanizm szyberdachu , sterowanie wycieraczkami i szybami , w końcu samej blacharki http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3891307
ja bym raczej skupił sie na silniku, bo te szyby i inne szczegoły to pierdoły w porownaniu jesli cos nawali pod machą :P
rozumiem ze zderzaki sobie koles sam stjuningował
Silnik dokładnie osłuchałem i oglądałem , słychać pompę wody ale przy robieniu rozrządu sie zmieni poza tym lekkie popukiwania popychaczy ale sporadyczne pozostałe sprawy silnika są OK irytuje mnie ten zasrany szyberdach nie działa i auto było uderzone w tył niezbyt mocno
no ale to juz jakies stuki puki i szumy i kto wie co jeszcze??
moim zdaniem jakas kombinowana alfina i lepiej cos ladniejszego poszukac z 1,6TS
Kto jak kto, ale 75andrew155, kota w worku nie kupi :mrgreen:Cytat:
Napisał Alfista
Tylko tak sie zastanawiam, dla czego z takim mikrym silnikiem tą Alfe chcesz kupić :?: :?: :roll: :wink:
I tak rozebrać silnik muszę to się tym nie przejmuję . Autem bedzie jeżdził mój Syn , dla niego ważne są detale , cena tego auta daje rezerwę na wkład finansowy do pod szykowania goCytat:
Napisał Alfista
Przyjrzyj się karoserii auta, auto ma przedni zderzak z wersji po lifcie, a on jest inaczej mocowany do wzmocnienia przedniego, musiało być coś tam spawane, może przy okazji jakiegoś dzwona? No i lusterka na pewno były malowane, bo w serii tylko nakładki są lakierowane.
Ciekawe spostrzeżenie , sprawdzęCytat:
Napisał Numis
to jak dla syna to co ty mu tam za 1,4 wciskasz :twisted:
moze ta QVka co jest w bazarze?? tez chyba za 6 tys i czerwona :mrgreen:
Który to jest własciciel ? Ogolnie tylko kosmetyka auta jest zrobiona pomalowane wszystko co sie da i zderzak przedni zmieniony, co jak pisze kolega Numis wiazało sie z przerobka mocowań (robota dla kazdego spawacza, nic ciezkiego), a co do szyberdachu to poprostu moze byc elektryka. I widze ze mocowania McPhersona sa juz do wymiany.