-
Problem z wariatorem
Wiem, że ten problem był tutaj wielokrotnie poruszany ale u mnie jakby objawy są inne, tzn klekotanie pojawia się po rozgrzaniu silnika, zimny po uruchomieniu nie klekocze. Jeżdze na półsyntetyku 10W-40 Shell i mam pytanie czy powodem może być spadek ciśnienia oleju ( kontrolka sie nie zapala) albo jednak wariator?
Poradźcie coś
-
Jak dokładnie brzmi to klekotanie? Może klekoczą Ci np. popychacze hydrauliczne. Przewertuj przyklejony temat o wariatorze, to się upewnisz ;p
-
Moim zdaniem to nie wariat.
-
może panewki a nie wariator.Po rozgrzaniu się oleju zaczynają się odzywać.
-
Sugestie są pewnie trafne, tylko dziwi mnie jedna rzecz, że dźwięk jest ewidentnie jak z diesla a tylko na cieplo hmm pomyślałem ze moze mi wcisneli olej jakis lewy co traci lepkosc po rozgrzaniu i przez to jest ten efekt co sadzicie?
Olej tak jak pisalem shell z beczki 10W-40
-
Hmmm, jak po rozgrzaniu to może jednak popychacze? Pewnie szklanki zjechane masz... A o Shell'u nie słyszałem, może jest dobry... może nie :)
Jakby to były panewki to raczej byłby bardziej charakt. odgłos, niż diesel..
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
-
Kolego może nagraj ten dźwięk to będzie możliwość trafniejszej oceny.
Ps.
Grzesiu zmieniłeś Alfe? Która lepsza 146 czy 155?:D
-
Proszę bardzo: Uszkodzone Panewki - film na YT
A tu masz kolego odgłos dobrze działającego TS'a:
TS pracuje dobrze
oraz gdzie w TS masz uszkodzony wariator:
TS ma uszkodzony wariator
Mam nadzieję, że pomogłem, zgraj dźwięki na komórkę, odtwarzacz mp3 i marsz do samochodu :D
-
Z tych linków co podesłał Tomito wynika, że to dźwięk wariatora, panewki odpadają na szczęście
-
ja nagram swój dzwiek i jest jeszcze inny niz te, mechanik stwierdził ze cos z balansami, byc moze pasek wyzabkowany