mam pytanie mozna zamontowac turbo w moim silniku? i czy to silnik wytrzyma ? pozdro 8)
Printable View
mam pytanie mozna zamontowac turbo w moim silniku? i czy to silnik wytrzyma ? pozdro 8)
o jak ja nie lubie takich pytan... :evil:
A powiedz mi zkad kto wie w jakim stanie masz silnik??Z kad kto wie czy to bedzie mala suszereczka czy cos konkret??
Wiesz,ze wszystko sie da??Wystarczy miec $$$ lub nawet polskie zlotowki 8)
Jesli bedziesz montowal cos konkret to raczej silnik z seryjnym nie bedzie mial wiele wspolnego...czesci pojda do wymiany na bardziej wytrzymale.
Ale jesli cos mniejszego to pewnie zostanie wszystko seria tylko jakas "kosmetyka" :wink:
tak silnik wytrzyma kiedyś w ameryce czy tam w USA w firmie calaway czy jakoś tak przeprowadzono test tego samego silnik ano prawie tego samego bo w gtv6 i przepracował 200 godzin na maksa itd - wniosek wytrzyma, warunek że stan jest dobry i koszt takiej modyfikacji ogromny polecam za tą kasę wstawić sobie 2.0 v6 tb od gtv i cieszyć się widokiem innych aut we wstecznym lusterku
wogule jak można mając to dzieło sztuki pod maska to jest v6 z napisem alfa romeo zadać takie pytanie ?????????? czy silnik wytrzyma....
Więcej jak 200 KM na przednią oś jest bez sensu
a moim zdaniem najlepsze w alfie jest to ze są to silniki o duzych mocach bez turbo, kultura pracy przedewszystkim jak we ferrari i 8C :mrgreen:
W tym linku jest też o tym napisane , bez pomocy elektroniki alfa mająca ponad 200 kM na przednią oś jest do kituCytat:
Napisał lesio146
wiadomo ze przeniesienie takiej mocy na przednia os to raczej hardcore :wink:Cytat:
Napisał 75andrew155
dzieki ziomki , więc nie zakładam turbo:) hehe zostaje przy czystej v6 :)))))