-
zawieszenie
no i przszyszedl czas na calkowity remont zawieszenia co myslicie o tych amorkach są o wiele tansze znacie tą firme?? http://allegro.pl/item283849721_amor...ajtaniej_.html musze zmienic cale zawieszenie lacznie ze sprezynami wachaczami i amorkami przod i tyl wiec nie moge zbytnio zaszalec bo budzet skromny jak myslicie w ilu sie zmieszcze??
-
Ja moge ci polecic z wlasnego doswiadczenia te strone z amorami maja nieraz naprawde promocyjne ceny
www.amorki.com
-
osobiście poelcam tak : bilstein , koni , sachs (bodge) średnio polecam kayabe, nie polecam monroe i nie polecam amortyzatorów firmy no name troszke tego zakładam i wiem ile ludzie przejeżdżają kilometrów na nich i często sa pretensje
-
Do dość twardo zestrojonego zawieszenia w Alfie, wprost stworzone są amortyzatory Bilstein. Wbrew pozorom wcale nie są dużo droższe, niż te które podałeś w linku: BILSTEIN B4 Seria B4 jest pomyślana jako produkt, który ma zastąpić seryjny amortyzator, a przy okazji jest odrobię twardszy. Ja u siebie też robiłem remont zawieszenia i z przodu włożyłem właśnie Bilstein'y, natomiast z tyłu Kayabę Excel-G. Jak do tej pory jestem bardzo zadowolony z tej konfiguracji :D
-
polecam koni w serii żółtej niedrogie i regulacja z góry można przejść od "serii" do sportu płynnie... lub serie złotą - działa to tak amortyzator różnie reaguje na częstotliwość drgań - na nierównościach odpuszcza, na zakrętach - przechył blokuje mówiąc tak zwyczajnie prosto :)