pomocy-gaz w 1,4 uno monowtrysk !!!
Witam Forumowiczow , wiem że to całkiem inne auto ale stwierdziłem ze musze napisac ,poniewaz sam nie wiem juz co robic ,jesli w złym miejscu proszę o przeniesienie !
W czym problem , posiadam fiata uno 1,4 na monowtrysku , i cala instalacje gazowa (gaźnikowa ) z alfy 33 która rozebrałem na części.Postanowiłem wykorzystać ta instalacje ( tak nielegalnie ) i założyć ja do uno .
I teraz pojawiają się moje wątpliwości ,
1- oryginalna gaźnikowa instalacja gazowa , ma elektrozawór który montuje się na przewodzie paliwowym i w ten sposób załącza się lub odłącza benzynę w instalacji (wymagała wypalenia w gaźniku ) teraz montując ową instalacje do mono wtrysku nasunęła mi się myśl czy nie lepiej zrobić odcięcie napięcia na wtrysk i pompę paliwa (tak żeby ja wyłączyć )
czy to odpowiednie rozwiązanie ?(pompa i wtrysk wtedy by nie pracowały )
2- ta instalacja gaźnikowa pracowała w alfie bez jakiegokolwiek modulatora sondy lambda czy jeśli zastosuje wyżej wymienione rozwiązanie , silnik powinien chudzić normalnie na gazie-tzn bez sondy?
bardzo proszę o konkretne odpowiedzi ludzi ,którzy maja cokolwiek do powiedzenia w tym temacie bo nie che mi się dochodzić do tego metoda prób i błędów ;)
wszelkie sugestii mile widziane ;)
spytacie po co zakładać gaz do tak małego samochodu ?
wiec odpowiadam 33 imola mniej palila niz ten zaje....y fiat uno:mad: powiem więcej omega 2,3 dti mniej paliła :eek:
pozdrawiam bubu;)