Cześć,
Gdzie znajdę numer silnika 2.0 TS ?
Printable View
Cześć,
Gdzie znajdę numer silnika 2.0 TS ?
V-ki mają na bloku zaraz przy skrzyni biegów, myślę że TS też nie powinien mieć inaczej.
A nie jest tak że numer silnika jest jakoś wypalony a nie wybity ?
Jest wybity od strony skrzyni biegów
A jest Ci na pewno potrzebny numer silnika, czy kod silnika?
Numer silnika jest od strony skrzyni biegów, a dokładniej chyba na rogu tym co jest kolektor wydechowy. Możesz go również sprawdzić w Eperze.
Cześć!
Numery są na naklejce czy są nabite? A typ silnika gdzie znajdę?
Pozdrawiam, Michał!
bierzesz numer nadwozia i dzwonisz czyli ARxxxxxxxx i dzwonisz do ASO podajesz im oni CI podaja nr silnika i sprawdzasz z numerem wybitym na bloku dolu silnika kolo skrzyni biegow :) pozdrawiam
Znalazłem choć nie było łatwo :D Zadzwoniłem do ASO i z tym silnikiem moja wyjechała z fabryki (pomyślałem że sprawdzę sobie to bo różnie bywa).
Najbardziej "pomocna" była pani z ASO w Rzeszowie. Na pytanie gdzie są nabite odpowiedziała że jak otworzę maskę to będę widział. Mówię że nie wiem gdzie szukać, pani - pod maską! Ale gdzie? Pani: czy samochód był u nas kupowany?
W Warszawie pani powiedziała że mi nie powie bo serwisują tylko auta po 2002r.
Najbardziej ogarnięci w Lublinie byli.
Kurde wcale się nie dziwię że tyle druciarstwa jest skoro w ASO nie wiedzą nawet gdzie numerów szukać!
Wiesz ja dzwonilem ogolnie do Rzeszowa i byli bardzo pomocni tylko ze jak dzwonisz do ASO to pamietaj zeby Cie laczyli z serwisem i zeby odbieral koles bo panienki z recepcji to nie wiem jak moga pracowac nie majac zielonego pojecia o swojej pracy i tym jak szukac czegos :)
Spisz sobie najlepiej numer VINxxxxxx i ARxxxxxxx i po jednym i po drugim w przyszlosci bd Ci lepiej szukac czesci i wgl :)