-
alfa 155 centralny zamek
witam mam taki problem z centralnym zamkiem jak zamykam drzwi to po chwili sekunda sie otwieraja ktorys zamek nie trzyma co to moze byc czy to problem elektryki jest jakis przekaznik ktory steruje centralnym jesli tak to gdzie sie on znajduje dzieki z gory pozdrawiam
-
jezeli tak sie dzieje to prawy przedni pasazer sie nie domyka. sprawdz czy jak zamykasz kluczykiem z drugiej strony jest tak samo
-
To raczej problem mechaniczny tak jak pisał Piotriix
-
Powiem ci ze możesz sobie kupić centralny od strony pasażera, bo jest zepsuty. Jak ci wybija i otwiera spowrotem auto to zrób tak jak masz zamknięte drzwi od środka wciśnij rygielek pasażera, i wtedy zamknij wszystkie drzwi i zamknij auto od strony kierowcy kluczykiem. Miałem podobnie w zamku spalił się silniczek:( kupiłem nowy zamek i jest oki
-
ten centralny w 155 jakis wariat jest ,
wyciagałem akumulator do ładowania, na 2 dzien go chciałem załozyć otworzyłem dzwi kierowcy kluczykiem i rzucilem na fotel bo w 2 rece mialem akumulator :) dzwi oczywiscie trzasnałęm bo co sie bedzie chłodzic w srodku :) maske otwarłem i podłaczam akumulator i słysze PYK :) i mi zamkanał centralny zamek :) jakie szczescie ze mam zapasowy kluczyk bo by mi było mocno przykro na szczescie skonczyło sie na strachu :)
nie idzcie ta drogą :)