-
klimatyzacja
elo elo siostry i bracia od mito
mam pytanie o dwustrefową klime w mito, otorz jak to dziala, jaka moze byc max roznica tem miedzy stonami, maine frau lubi ciepło a ja newt w najweiksze mrozy kaloryfer mam zakrecony, czy w mito tak da rade
pozdrawiam
-
Instrukcja odpowie na twoje wątpliwości
-
W 147 jest, jeśli dobrze pamiętam, do 7C różnicy. Nie wiem, jak działa taka przepaść, bo zazwyczaj ja mam 21,5 a żona max do 23,5 chyba doszła.
-
Max. różnica to 8 stopni, dopiero nowa Giulietta nie ma ograniczeń :)
-
Tak na marginesie tematu o kliemie... Porada abyście co jakiś czas sprawdzali stan chłodnicy klimatyzatora. Być może temat został poprawiony przez producenta chłodnicy firmę Denso. W Bravo sypały się na potęgę. Wykrylismy w klubie usterkę i ponad 80-ciu klubowiczów miało uszkodzoną. Sypały się lamele. Wszyscy z gwarancją wymienili, pozostali musieli zabulić kasę pomimo iż była to wada fabryczna. FAP nas olał.
-
tylko co da róznica 5-7 stopni jak to jest mały samochodzik i po jakims okresie jazdy temp bedzie jednakowa wszedzie :girl_wacko:
jedynie nawiew bedzie dmuchał w różnych temp jak nie oszaleje :D
-
Cześć, nie chcę otwierać kolejnego tematu o klimatyzacji więc opiszę swój problem tutaj.
Mito 1.4 105KM 2010r. Klimatyzacja dwustrefowa.
Problem jest taki że z nawiewu na nogi pasażera leci cały czas zimne/chłodne powietrze. Reszta nawiewów działa prawidłowo, czyli grzeje. Dzieje się tak na opcji FULL AUTO klimy, ale gdy np. zmienię ręcznie tylko nawiew na szybę czy na "przód", że tak to nazwę to z tego nawiewu i tak wieje zimno. Po stronie kierowcy jest w porządku. Co to może być ? Jakieś klapki rozdzielające powietrze się zerwały ? :(
-
[MENTION=203]Maciek-156[/MENTION] masz jakieś naleciałości z elektrody?