-
Używane śprzęgło
Drodzy alfaholicy
W mojej 156 JTD ślizga sprzęgło na wysokich biegach przy mocnym dodaniu gazu wiec pewnie do wymiany, dwumas powinien być ok bo nic nie tłucze nie ma drgań jedynie co to szarpie trochę silnik przy ruszaniu.
Ale do rzeczy. Czy warto się pakować w używane sprzęgło co ma zrobione 15 tysi zresztą od jednego z użytkowników forum?
-
a jaka pewność , że to "śprzęgło" ( cytat ) :P ma tylkko te 15 tys ?
wymienił i rozbił autko czy jak ?
-
Moim zdaniem, biorąc pod uwagę koszt robocizny przy takim zabiegu, nie warto. Ale z drugiej strony, w dzisiejszych czasach....
No chyba, że robisz to sam "tymi ręcami", to mój argument jakby traci sens :)
-
no i pytanie ile za to używane "śprzęgło" ktoś chce ?
-
Jeśli masz pewność, że sprzęgło jest naprawdę w dobrym stanie i po małym przebiegu a cena bardzo atrakcyjna w porównaniu do nowego czyli powiedzmy 100zł (sam ostatnio wymieniałem w JTD kosztowało 600 PLN) to warto moim zdaniem
-
A jeżeli ono ma przejechane rzeczywiście 15tys. z czego 10 tys. w wyścigach na 1/4??? Nie masz żadnej gwarancji, ze pochodzi tak jak nowe, a przy cenie za nowe 600zł to nawet jak sam robisz, to według mnie nie warto.
-
Jeśli faktycznie jest "po pieniądzach" w stosunku do nowego, to niech mechanik je obejrzy, sprawdzi w jakim stanie jest tarcza itp i podejmiecie decyzję, a jeśli sprzedawca z forum to w razie czego problemów ze zwrotem być nie powinno.
Pozdrawiam.
- Rafał
-
-
jak dla mnie cena przesadzona jak za część używaną, w razie czego podwójna robota która też kosztuje, osobiście przy takiej oszczędności bym się nie zdecydował.
Są części których używanych nigdy nie kupiłem i raczej nie kupię.
Ale to tylko moje zdanie.
-
Tez uważam że za tyle nie warto , 100-150 zł jeszcze można by dac, ale nic więcej , dołóż i kup nowe.