Witam,
Proszę napiszcie mi jaki olej do automatu po FL. Wiem że esso ale zamiennik mobila jakie ma ozn. ?
Z góry dziękuję
Printable View
Witam,
Proszę napiszcie mi jaki olej do automatu po FL. Wiem że esso ale zamiennik mobila jakie ma ozn. ?
Z góry dziękuję
Jeśli masz po FL to już raczej nie Esso.
Esso był lany do ZF 4HP20 przed FL.
taki który spełnia norme JWS-3309 np mobil atf 3309 lub Valvoline maxlife multipurpose ATF
poradźcie mi czy olej http://www.valvoline.pl/pr,56,maxlife_atf.html nada się do skrzyni automatycznej aisin
AW 55-50SN ? Jak dużo zleci tego oleju? 5 litrów starczy?
Musi spełniać norme JWS-3309 np mobil atf 3309 lub Valvoline Maxlife multipurpose ATF. Więc ten z aukcji powinien być ok. Nie wiem ile zleci ja, mam inna skrzynię:)
Dedykowany do tej skrzyni :
RAVENOL Automatik-Getriebe-Oel DexronŽ-VI to olej do przekładni automatycznych typu ATF (Automatic-Transmission-Fluid) na bazie najnowszej technologii olejów hydrokrakowych typu HC/HT, dopuszczony przez General Motors do zastosowania w pojazdach z przekładniami automatycznymi. Specjalna formuła powoduje podwojenie żywotności w stosunku z porównywalnymi olejami do przekładni automatycznych typu ATF.
RAVENOL Automatik-Getriebe-Oel DexronŽ-VI spełnia wymogi specyfikacji olejów do przekładni automatycznych General Motors dla wszystkich pojazdów z automatyczną przekładnią Hydramatic od 2006 roku.
DexronŽ-VI jest zarejestrowaną marką handlowa General Motors Corporation.
Olej przekładni automatycznej Zalecany Ravenol ATF Dexron-VI Dopuszczalny Ravenol ATF Dexron III H
kup motula dexron III i nie baw się w żadne mobile,zleci go 4 litry
a pozostałe 6? :)
pozostałe 6 co?
po odkeceniu korka wypływa około 4-4.5 litra oleju,przynajmniej przy napełnianiu na max na miarce wychodzi trochę ponad 4 litry.
ile wyszło by po wymianie dynamicznej nie wiem bo jej nie robiłem ale na forum volvo spotkałem się z opiniami że raczej ponad 12 niż 10
I tu właśnie należałoby zrobić wymianę całego oleju, a nie tylko 4 litrów. czy 10, czy 12 to już do ustalenia, ale wymienić trzeba wszystko.Jak nie przy wymianie dynamicznej to chociaż po wymianie statycznej 4 litrów, przejechać 50km i potem wymienić kolejne 4, a potem kolejne 4.. czy tam 2.