-
[156] rdza w bagażniku
Pozdrawiam
W bagazniku w mojej belli zagniezdziła się rdza (w miejscu gdzie normalnie trzyma sie koło zapasowe). Jest jej tam sporo i mam obawy że w wielu miejscach byłbym w stanie wyskubac dziure na wylot. Czu koszt takiej naprwy może być wysoki? nie stoi tam woda ale rdza jest.
ok 2 miechy temu martwiłem się rdzą na łączeniach a teraz znów to. Załamka. I zaczyna mi brakowac siły i możliwośći finansowych do jazdy alfa.
-
.
podczysc papierkiem i pomaluj hameridem czy jakos tak to sie nazywa a i walnij malym wiertelkiem dziore rdza powstala dlatego ze nie bylo dobrej cyrkulacji i gromadzila sie woda a lakier tam jest oslabiony bo nie jest malowany bezbarwnym tylko raczej zapylony delikatnie walnij caly srodek na czarno i bedzie gitara na dlugie lata
o to chodzi by odciąc rdzy powietrze i niemartw sie :) wesołych swiąt
-
dzięki za zyczenia i nawzajem wesołych świąt.
Ale ja jak to kopne noga to to wyleci. Rozważałem raczej wycięcie i wspawanie na nowo. Pozdrawiam
-
b.pawelek,
az tak mocno ci to pordzewialo ?? :/
Sprawdziles moze jak wyglada zabezpieczenie podwozia w tym miejscu ?? Czyli od spodu ??Moze to stamtąd wziela sie rdza
Jesli na blaszze jest tylko rdzawy nalot podczysc ogniska rdzy i maluj na to hammeritem tak jak radzil CIAMILL156, Ja tak u siebie zabezpieczylem wszystkie nadkola Jesli jednak blacha jest juz tak zzarta ze wypadaja w niej dziury to racze sprawa wyglada nie wesolo
-
rdza
mam tam poki co przyklejone takie maty, z obu stron ale sam nie wiem jak długo można tak jeździć..
mam nadzieje że zime to on jeszcze przelata. A potem to oddam go do naprawy albo kupie civica coupe bo zaczynam już tracić ochote na nowe remonty.
Tego rudego tam nie był jak kupowałem swoja 156.
-
W pierwszej kolejności udrożnij odpływy wody z bagażnika...
-
moze ona miała tył skasowany i rdzewieje bo skad by sie woda wzieła w bagazniku
-
Raczej nie ma możliwości żeby było aż tak żle jak piszesz, bez jakiejś kiepskiej naprawy powypadkowej.