Witam.
Przy skręcie w lewo słyszę pukanie. jazda na wprost i skręt w prawo- nie ma nic. Stawiam, że to przegub prawy zewnętrzny, ale pewności nie mam. Proszę o potwierdzenie. Z góry dzięki.
Printable View
Witam.
Przy skręcie w lewo słyszę pukanie. jazda na wprost i skręt w prawo- nie ma nic. Stawiam, że to przegub prawy zewnętrzny, ale pewności nie mam. Proszę o potwierdzenie. Z góry dzięki.
jezeli przy skrecie to napewno zewnetrzny, a kwestia ktory to juz trzebabby z zew osluchac. Dlaczego? bo w obu skretach nieliniowa praca przegubu (w sensie nie osiowej) odbywa sie pod podobnym katem. Jak bedziesz potrzbowal przegubu mozesz sie zglosic, mam dosc szeroką ofertę, napewno cos dobierzemy.
Witam.
Okazało się, że to jednak wewnętrzny. Znajdziesz coś?
daj na priv moze damy rade;) z nr vin oczywiscie
Wewnętrzny przy skręcie? A na prosto nic? Przynajmniej dziwne.
nie dziwne bo na polosi moze powstawac przeciazenie ;) ale to nie wrozy dobrze polosce tez niestety:(
---------- Post dodany o godzinie 00:40 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:38 ----------
ps dopisze wew o ile to 12 v ma 180 KM to mam 5 szt;)
Witam.
Sprawdzałem sposobem z http://www.polosie.pl/www/index.html.
A dźwięk nie przypomina typowego odgłosu rozpadającego się przegubu. Podobny jest do pukającego stabilizatora, gdy uderza w metalową obejmę tulei.