czy ktoś się orientuje czy wyjścia pod wzmacniacz DSP są cały czas aktywne... czy nie mając DSP mogę podpiąć pod nie wzmacniacz ?
a może ma jeszcze taką samą wtyczkę co wejście pod zmieniarkę ? ;>
Printable View
czy ktoś się orientuje czy wyjścia pod wzmacniacz DSP są cały czas aktywne... czy nie mając DSP mogę podpiąć pod nie wzmacniacz ?
a może ma jeszcze taką samą wtyczkę co wejście pod zmieniarkę ? ;>
W aucie przed FL nie ma "wtyczek" pod DSP jeśli nei było fabrycznie zainstalowane, należy wymienić całą wiązkę idącą od ICSa do zmieniarki i akumulatora (wiąże się to z demontażem mniej więcej całego środka), jeżeli DSP było zainstalowane fabrycznie a tera go nie ma to w ogóle nie ma prawa cokolwiek grac w głośnikach.
Podobno po FL jest inaczej, "wtyczki" są zawsze, ale w innym miejscu - na prawej burcie w okolicach przekaźników za zaślepką w bagażniku (był ostatnio tutaj taki temat, użytkownicy z alfaowner również potwierdzają ten fenomen).
Do DSP podłącza się dwie kostki (nie pomnę teraz jakie dokładnie), pod zmieniarkę podłącza się zwykły coaxial (chinch) i unilink (sterowanie), te kable są identyczne w wiązce do DSP i bez DSP.
tak tylko mam inny plan ... to co idzie z bagażnika (zmieniarkowe) przerobić na sygnałowe dla zewnętrznego wzmacniacza i z niego napędzić suba...
więc pytanie czy na tych pinach gdzie podpinany jest DSP cały czas wychodzi sygnał LINE-OUT
Tu juz lepiej wypowiedzą się specjaliści...
W drugą stronę (line in) jest możliwe - tą drogą podłącza się DVD/inne źródła dźwięku w tym systemie (tak przynajmniej wyjaśniał kolega zawodowo istalujący tego rodzaju rozwiązania).
tylko tam się wpinasz pod wejście mono... no nic trzeba będzie chyba icsa wyciągnąć kiedyś i sprawdzić :/
ICS zawsze ma gniazdo na procesor i zawsze jest aktywne.
Złacze zmieniarki po stronie ICS to ISO C3, a po stronie zmieniarki to unilink + 2xchinch.
Przed liftem nie zdarza się, żeby był kabel, a nie było DSP, po lifcie taka sytuacja się zdarza (analogicznie przed liftem jest z kablem zmieniarki i navi). Ale w tej sytuacji kabel po stronie ICS nie jest wpięty, bo wtedy w głośnikach byłoby głucho.
Line-out i pilot z tego co pamiętam są aktywne więc możesz z ICSa wyciągnąć sygnał do wysterowania wzmaka, ale oczywiście nie zintegruje się on z ICSem.