Dziś wymieniałem filtr powietrza, po wyjęciu z puszki która mieści się w beznadziejnym miejscu, wyciągnąłem mokry do połowy filtr powietrza, czy tak w Waszych alfach jest???
Printable View
Dziś wymieniałem filtr powietrza, po wyjęciu z puszki która mieści się w beznadziejnym miejscu, wyciągnąłem mokry do połowy filtr powietrza, czy tak w Waszych alfach jest???
Ja niedawno wymieniałem i był suchutki.Myśle,że u Ciebie jest gdzies nadpęknięta obudowa lub jakaś nieszczelność i poprostu podcieka w którymś miejscu.
pęknięta osłona nadkola lewego?!
Jeżeli już,to chyba prawego.
Zwał jak zwał, strona pasażera.
Wymieniałem na przełomie listopada i grudnia.Temperatura oscylowała w granicach zera.Zresztą pogoda chyba nie ma tu nic do rzeczy.Gdzieś musi być jakaś nieszczelność.Sprawdz ten nowy w jakim jest stanie,albo pojezdzii jeszcze troche i dopiero zobacz.DAJ ZNAĆ.
witam.
W mojej 159 sw tez ostatnio wymianialem filtr powietrza i rowniez byl do polowy mokry. generalnie byl w tragicznym stanie. zobaczymy jak bedzie teraz
No właśnie, a ludzie u mechanika powiedzieli że często widzą filtry w takim stanie zawilgocone, oczywiście w autach gdzie filtry są tak 'mądrze' położone, latem zweryfikuję tą osłonę dokładnie, zgodnie z tym co sugerują wyżej koledzy że może gdzieś jest pęknięty... A co w Twoim przypadku obejrzałeś tą osłonę? Co powiedzieli spece?
Witam.
A zauważyliście może w obudowie filtra od spodu dwie małe dziurki przytkane jakby zaślepkami które to się cały czas ruszają???:confused:
Może to przez te dziurki dostaje się woda. :confused: A tak wogóle to ciekawe po co one są ?? Jak przykładałem rękę to z tych otworów wydobywa się powietrze, czyli coś z nich dmucha. Czy ktoś mógł by mi wyjaśnić ide tych otworów???
Pozdrawiam