witam wybieram sie jutro do krakowa po 166 2.0 ts do tej pory mialem 156 i nie wiem czy 2.0 ts w 166 daje sobie rade i jaki jest wytrzymaly ?
Printable View
witam wybieram sie jutro do krakowa po 166 2.0 ts do tej pory mialem 156 i nie wiem czy 2.0 ts w 166 daje sobie rade i jaki jest wytrzymaly ?
polecam V6, TS jest trochę za słaby do tak dużego auta, jtd nigdy nie jeździłem więc się nie wypowiem
TS jest tylko tańszy w zakupie, to co chcesz zaoszczędzic na zakupie i opłatach syzbko wtopisz remontując ten silnik, dla mnie ten silnik to skarbonka bez dna. kupuj jtd albo v6
jesli dbasz o olej i rozrzad to nie ma problemu, troche wiecej wiary dla tego silnika, swiat nie konczy sie tylko na v6
a ja bym polecał 2.4 jtd
nie jest tak paliwożerny i kosztowny w utrzymaniu jak V6 a i mocy ma wystarczająco w serii a po chipie to już naprawdę git
no chyba, że nie masz co z pieniędzmi zrobić to wybierz to co ja i ciesz się osiągami i dźwiękiem
Ja OSOBIŚCIE POLECAM 2.4 175 KONI.....
Jezdziłem takim 2.4 przed liftem który ma 140 koni oraz 3.0 V6
Jak dla mnie tylko Diesel 175KM lub UP.
Może ja jezdziłem popsutymi V6, ale jak dla mnie to nie jechały i paliły jak smok....
Daj sobie spokój z TS w 166. Znajomy ma\miał go w swojej i po pewnym czasie same kłopoty były, w sumie od dnia zakupu nawet.
Pozdrawiam sąsiada z Pilzna :)
ja jak się przesiadłem z jtd na v6 to też mi się wydawało że to jest popaprany silnik... ale jak pojeździłem tydzień i się przyzwyczaiłem to śmiem twierdzić, że V6'ka jest totalnie zaj..ista
a twoje doświadczenia mogły wynikać z tego że Jtd ciągnie od 2000rpm a V6 od 4500rpm i dlatego jak ktoś nei lubi ciągnąć wysoko samochodu to dla niego jest kicha
ale tak jak napisałeś... 2.4 20v jest bardzo dobry i uważam, że najbardziej optymalny
sam mam dieselka po FL mogę polecić, zapewnia dynamiczną jazdę oraz pozytywne wrażenia przy dystrybutorze paliwa, lecz V6 to zupełny odjazd lecz jak one chleją :(