[146] szybkosc wycieraczek AR 146 95 rocznik
witam
wiem ze podobny temat juz był kiedys poruszony tylko ze dotyczył ar 155..........poztym nickonkretnego nie zostało wyjasnione.........stąd moje pytanie czy w waszych alfach sprzed FL(jesli ma to jakies zanczenie) wycieraczki tez tak szybko machaja???
........i nie choidzi mi o czestotliwosc tylko zybkosc ruchów.........jest to bardzo uciążliwe gdyz przy taakiej predkosci nawet nalepsza wycieraczka i guma nie zbiera wody ............;/
moze ktos probował cos z tym zrobic??? lub ma jakis pomysł...............
Re: szybkosc wycieraczek AR 146 95 rocznik
Cytat:
Napisał drakon-00
witam
wiem ze podobny temat juz był kiedys poruszony tylko ze dotyczył ar 155..........poztym nickonkretnego nie zostało wyjasnione.........stąd moje pytanie czy w waszych alfach sprzed FL(jesli ma to jakies zanczenie) wycieraczki tez tak szybko machaja???
........i nie choidzi mi o czestotliwosc tylko zybkosc ruchów.........jest to bardzo uciążliwe gdyz przy taakiej predkosci nawet nalepsza wycieraczka i guma nie zbiera wody ............;/
na szybkim biegu machaja szybko :wink: na pierwszym tak jak w innych autach :roll:
Cytat:
Napisał drakon-00
witam
Witam.W mojej Alfce z przed FL także działaja szybko tzn.Na każdym biegu prędkość poruszania piórami jest taka sama oczywiście z różną częstotliwością .
Rozwiązaniem jest wymiana ramion na nowe lub dopasowanie mocniejszych sprężyn w starych ramionach.Ja zakupiłem komplet ramion z Allegro i jest ok!!
[quote="luis"]
Cytat:
Napisał drakon-00
Ja zakupiłem komplet ramion z Allegro i jest ok!!
A który komplet, jak bys linka mógł zapodać.
[quote="Lesio"]
Cytat:
Napisał luis
Cytat:
Napisał drakon-00
Ja zakupiłem komplet ramion z Allegro i jest ok!!
A który komplet, jak bys linka mógł zapodać.
http://moto.allegro.pl/item285584672..._kpl_2szt.html
Nie pasują idealnie ale spełniają swoje zadanie z tym ,że jakośc gumek nie jest najwyższa.Co ważne nie trzeba wymieniać całych ramion tak jak jest w orginale tylko same pióra.