-
pomocy alfa stanela
panowie mam wielki problem
otoz przedwczoraj wyjechalem z domu i pojechalem ale juz nie wrucilem alfa
wczoraj przywiozlem ja laweta do domu
a to bylo tak pojechalem zgasilem i juz niemoglem zapalic
mam gaz sekwencyjny autronic al700
otoz gdy przekrece kluczyk to na tym przelaczniku zawsze zaswiecala sie zielona kontrolka i odpalalem i na 2tys obrotow przezucala sie na gaz teraz po przekreceniu kluczyka nie zapala sie kreci kreci i nic
czy to mogl komputer pasc?czy cos innego?
kogo szukac elektryka czy mechanika?
jak dojsc co padlo
-
Zacznij od masy. Ja miałem taki przypadek że jak przejechałem przez skrzyżowanie z torami tramwajowymi auto nagle zgasło i nie chciało zapalić. Auto na linkę i do garażu i zaczołem od klem czy któraś nie nie poluzowała. Przypadkiem spadł mi klucz na klemę masy i karoserię i zaczęła wariować syrena od alarmu. Wiec za kluczyki, przekręcam i odpalił :) Zabrałem klucz i cisza auto nie pali... Okazało się że urwała sie masa która była gdzieś pod spodem przyczepiona. Stało mi sie to w poprzednim aucie Seat Ibiza. Ale przyczyn może być wiele że ci auto nie pali. Także kombinuj na wszystkie sposoby :)
Pozdrawiam Seba
-
czy mozliwe jest ze padl kom sterownik sondy?i przez to nie odpala
czy moze emulator?
alfa kreci ale nie odpala
na tym przelaczniku autronic nie swieci kontrolka
jak odlacze sterownik i podlanczam buczy chwile i przestaje
-
sprawdz bezpieczniki od sterownika lpg i przeczysc kostki w tym sterowniku lpg.
-
Sluchaj skoro mowisz ze masz sekwencje to pytam co ma gaz do nie odpalania ?????I tutaj sa 2 mozliwosci
1 auto zawsze odpala na benzynie !!! jesli niechce zapalic na benzynie to jest problem i tutaj nalezy sprawdzic czy auto podaje benzyne i czy układ wytwarzania iskry ja podaje na swiece ot cala filozofia ,
2 sprawa auto odpala zawsze na benzynie jednak blad zaistnialy podczas pracy auta na lpg moze zostac(90% przypadkow) wessany na komputer oglony auta i to moze powodowac brak badz utrudniony rozruch auta tym czasem radze udac sie do mechanika zeby sprawdzil czy auto podaje benzin i wytwarza iskre (jesli wiesz co gdzie jest w aucie zrob to sam) jesli nie nalezy sprawdzic uklady ,po sprawdzeniu szukac w elektronice ,a powodem nie zapalania lampki sygnalizacyjnej od gazu jest brak napiecia -i tu labo poszly bezpieczniki co radze sprawdzic albo padla centralka co jest mniej realne .
Dobra rada na gaz przezuca sie auto nie kiedy osiagnie wystarczjaca predkosc obrotowa lecz tepmerature-nie wiem co za kowal zakaldal ta instalacje ale przelaczanie auta na gaz powinno byc sterowane tepmeratura ukladu poniewaz gaz jest paliwem nieslychanie suchym co w rezultacie prowadzi do niszczenia silnika jesli auto nie ma odpowiedniego smarowania a takie przy zimnym silniku i mrozie zapewnia po rozruchu zanim olej przejmie swa funkcje tylko benzyna!!!! pozdrawiam i owocnego szuaknia
-
w brew pozorom kolego smuz ma i to bardzo zajzyj do schematu polaczenia lpg i wszystko ci sie rozjasni :D
-
panowie zanim alfa stanela niebylo zadnych nigdy problemow tylko dwa dni zaswiecala sie kontrolka od wtryskow ale np jak ja odpalilem zaswiecila sie i po chwili zgasla jak stanolem na krzyzowce tez i po chwili zgasla dlaczego ona sie zaswieca
-
A od kiedy Autronic AL700 to sekwencyjny wtrysk gazu ??
To, że masz komputer i silniczek krokowy wcale nie oznacza że masz sekwencje w swoim aucie.
W twoim przypadku zacząłbym od sprawdzenia bezpieczników od instalacji gazowej.