-
szczur w aucie
witam
mam nietypowe pytanie
od paru dni zamieszkał szczur w przedziale silnika - wchodzi nocą a rano wychodzi- zabrał się już za konsumpcję kabli
czy może ma ktoś doświadczenie z odstraszaczami gryzoni i może mi coś polecić, a może inne sposoby
dzięki
-
może to nie inny zwierz? mi tak cos przegryzło w lanci kable zapłonowe dojechałem, ale po otwarciu maski niezle iskrzyło:( doszedlem do tego że to jakis inny zwierz był, bo pies mi go sam zlikwidował, niestety nie wiem co bo już był bez łba rano pod autem i rozszarpany:)
Widziałem tez w różnych hipermarketach takie preparaty przeciwko kunom, czy innym zwierzakom gryzacym kable pod maską. Jedni też cos tam wkładają pod maske ale nie pamietam teraz co to było - cos co je odstrasza.
-
Wrzuć kostkę domestos, powinno poradzić na gada.
Jak miałem 145 TD to mi kiedyś kuna zdechła na kolektorze ssącym, otwieram maskę, a tu gad sztywny leży:P
-
Miałem dokładnie to samo, ale w 166, a bynajmniej na wysypisku nie mieszkam. Inteligentne zwierzaki wiedzą co dobre :-)
-
Wrzuć do silnika kota na noc. To się chłopak zdziwi...
-
Może jakaś trutka, ewentualnie słyszałam że istnieje coś takiego jak odstraszacz, ultradźwięki itp. Na allegro to dostaniesz na pewno ;)
-
właśnie o to pytam, może ktoś to używał i wie czy pomaga
aktualnie auto parkuję u sąsiada - może gad zapomni
-
Jeżeli masz swój garaż, to wystarczy zwykła trutka na szczury (pod warunkiem, że to szczur) wysyp w kilku miejscach na pewno prędzej się tym zainteresuje niż Twoimi kablami. Koszt niewielki, więc warto spróbować.
-
garażu niestety brak
autko stoi pod wiatą przed domem
kolega po obserwacji odchodów stwierdził że to szczur
-
Kupić łapeczkę na szczura, nałożyć smaczny kąsek, podłożyć pod auto i czekać do rana na truchło. jak nie szczur, to coś innego dostanie po pyszczku i się nauczy że z Alfisti nie należy zadzierać.:D:D:D