-
Alfa z ogłoszenia Śląsk.
Jak, że wiele osob tutaj pewnie to wzorkowcy i znają się na Alfach, postananawiam poprosić was o radę.
Oto alfa z ogłoszenia http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C17322202.html
Na 1 rzut oka, wszystko okej, jak dla mnie.
Gadałem z kolesiem, umówiłem sie na ogledziny powiedział, że wszystko jest w b.dobrym porządku... ale do tego czasu może ktoś widział auto lub zna osobiście albo potrafi wychwycić coś ze zdjęć :P
Cena wydaje mi się atrakcyjna, no chyba, że po tyle zł chodzą te alfy?
Jest to silnik 1.6 TS, może ktoś się wypowiedzieć na temat spalania i odczucia jazdy taki autem z tym silnikiem?
Czekam na odpowiedzi :)
-
Witam.
Samochód jest z 2002roku więc przed liftem a sam przód samochodu jest z wersji po lifcie czyli od 2004r co daje już poważnie do myślenia.
Alfa nie ma spryskiwaczy reflektorów a w opisie widnieje, że ma reflektory ksenonowe.
Szyberdachu tez tu nie widać.
-
Zaraz zadzwonię do kolesia i spytam się z jakiego osiedla jest bo niektóre budynki wyglądają mi na Ligotę :) wiec bym mógł wpaść do niego np w niedziele.
EDIT:
Niestety właściciel jest z Giszowca :) wiec nie jest mi po drodze :)
Z tego co się dowiedziałem to samochód jest po wypadku, miał rozwalony przód (dokładnie prawa strona).
Poprzedni właściciel sprowadził ten samochód i przerobił go na FL :), Teraźniejszy właściciel zakupił ten samochód po mies od jego zrobienia :)
Podłużnice podobno nie były w jakiś sposób strzelone, auto jeździ prosto (geometria była robiona), z dodatkowych info to podczas wypadku poduszki nie wystrzeliły.
-
aahaa... dzięki wam ! jako przecietny maniak motorozacyjny mogłbym nie ogarnać tego!!!!
-
Możesz podjechać i zobaczyć ja na żywo, bo już lepiej kupić te auto i wiedzie co jest zrobione niż kupować "bezwypadkowe" od handlarza.
Najwyżej zawsze możesz podjechać do ASO w Katowicach i sprawdzić dokładnie samochód za 200-300zł