-
[156] v6 hamulce
Mam prsobe do Was ALFAHOLICY potrzebuje rady jaki plyn klocki i tarcze zeby moja Ukochana zaczela wreszcie hamowac bo to co sie dzieje to zwalnianie a nie hamowanie mimo ze mam 10 tys przejechane na klockach i tarczach ale oryginalach no i jak dla mnie jest fatalnie a po max 10 min ostrego upalania wogole nastepuje brak hamulcow tylko smród palacych sie klockow jest w przeciwienstwie do hamulcow mocny.Z gory bardzo dziekuje za ew pomoc.KRAKOWpozdrawia wszystkich co kochaja ALFY
-
Więcej szczegółów , jaki jest pedał twardy miekki , jakie klocki i czy tarcze były również wymieniane?
-
zapoznaj sie z tym tematem http://www.forum.alfaholicy.org/topi...cki-vt3716.htm
i najlepiej go kontynułuj, jesli nie znajdziesz tam odpowiedzi, uniekniemy rozdrabniania sie na kilka osobnych tematów o tym samym problemie
Na dole strony jest wyszukiwarka, mozna odgrzebac sporo cennych porad.
Pozdrawiam krakusa :)
-
[156 v6 hamulce]
ok podam wiecej danych hamulce sa standard klocki z przodu magneti z tylu ferodo zwykle no i niestety przetaczane tarcze z tylu - jeszcze dzialanie poprzednika auto ma 99 tys przejechane tak a propos pedal hamulca nie robi sie ani twardy a ni miekki poprostu po upalaniu jest lipa z hamowaniem calkowita zreszta ogolnie jest z nimi bardzo zle chwila popylania i smrod.PRZY OKAZJI DZIEKI ZA POMOC JOł
-
To niestety zostaje wymienić cały zestaw najlepiej textara ( klocki i tarcze ) są niezawodne i nie tanie 8(((
-
ok a jakis komkretny model tych textarow czy poprostu ... rozumiem ze nie ma jakis wielkich jaj z ich zdobyciem? dzieki za pomoc i POZDRAWIAM a jesli chodzi o moja kochana kasa nie gra roli ze tak powiem;) dodam do tego płyn dot 5 bo 4 nie daje rady a moja bella nie ma lekiego zycia ze mna bo korzystam z jej 190 koni i hamulcow na tak zwanego maxa
-
Textar jest generalnie chwalony przez mechaników
-
Chociażby sklepy Fota
http://katalog.fota.pl/Katalog/(S(ljakb055mgx5ilyutiqaiqre))/Samochod3.aspx?GenArtNr=82
-
Hej! Ja na wiosnę również zamierzam wymianić tarcze i klocki i wybór jest tylko jednen - tarcze Brembo max a klocki Ferrodo Premier. Obecnie mam zwykłe tarcze i klocki EBC red i green stuff, ale to rozwiązanie zupełnie się nie sprawdza. Co do Textarów które poleca Ci kolega słyszałem że klocki mają świetne, gorzej już z tarczami, tak wiec ja raczej w to nie wejdę, wybór oczywiście należy do Ciebie:) Pozdrawiam!
-
Dieki za wszelkie proby pomocy ja chyba tez sklanialbym sie w strone tarcz brembo natomiast jakos nie jestem przekonany do klockow ferodo mialem w poprzednim aucie i nie bardzo mnie przekonaly . Mam jeszcze pytanie gdzie zdobywac takie nie fabryczne gadzety do ALF bo mam wrazenie ze w krk z tym slabo . Caly czas mam pietra czy nie mam jakis jaj z np pompą hamulcowa albo regulatorem sily hamowania ale mam nadzieje ze klocki i tarcze zalatwia sprawe POZDRAWIAM ALFAHOLIKOW